General

El PSOE tem que el paratge protegit de Bèrnia amague un altre pla del golf

El PSOE de Benissa va anunciar ahir que està d’acord amb la declaració de la serres de Bèrnia i Ferrer com a paratge protegit que està en marxa per part de la Conselleria de Territori. No obstant això, els socialistes van aprofitar l’ocasió per a puntualitzar diversos aspectes o sospites segons les quals des del PSOE temen que darrere de la mesura proteccionista s’amague l’aparició d’un nou projecte com el que pretenia construir 4.700 cases i dos camps de golf.

En aquest sentit, el grup del que és portaveu Vicent Cabrera va manifestar que “el PP de Benissa i el batle encara estan a temps de ser més valents i incloure les partides rurals del Bombí, la Ràpita, l’Albinyent i Benimarraig, partides que igualment tenen un alt valor paisatgístic i mediambiental i que en el seu moment van ser objecte de polèmica i van provocar una manifestació popular en contra del pla del golf”.

De fet, als socialistes els resulta “contradictori” que en el seu moment el PP s’oposara a protegir les partides esmentades “i ara vulga declarar paratge protegit unes altres”. En aquest sentit, des del PSOE confien que “aquesta declaració de protecció del paisatge que abasta tot el terme municipal de Benissa situat a l’oest de l’autopista AP-7 no siga l’excusa per a requalificar urbanísticament en el futur les partides rurals del Bombí, la Ràpita, l’Albinyent i Benimarraig”.

Un altre aspecte que va ser destacat pels socialistes concerneix els habitatges que es troben en l’àmbit que es veu afectat per la declaració de paratge protegit de la serra de Bèrnia que entre Benissa i Xaló sumen 34 milions de metres quadrats. Pel que fa a aquest tema, des del PSOE van assenyalar que “de cap manera ha d’afectar els veïns de Benissa que tinguen propietats en aquesta zona de protecció i que, segons el pla general, puga actualment construir-se una casa de camp tal com és tradició entre els ciutadans del municipi”.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?