General

El PP rebutja declarar paisatge protegit els 3,6 milions de m2 del pla del golf

El PP de Benissa va rebutjar en el ple celebrat el dimarts una moció dels tres grups de l’oposició que demanava la declaració de paisatge protegit dels 3, 6 milions de m2 afectats pel projecte de Benissa Golf. Segons, PSOE, CIBE-Bloc i PSI, l’increment de la protecció dels terrenys evitaria en el futur la presentació de propostes com la que pretén construir 4.700 cases i dos camps de golf i que de moment ha estat rebutjada.

El batle, el popular Juan Bautista Roselló, va qualificar de “temeritat” la proposta de l’oposició perquè “afectaria greument els propietaris ja que allí ja no es podria construir absolutament res i només plantar tomaqueres”. El PP va presentar al seu torn una altra moció que rebutja el macroprojecte de Benissa Golf, però que no modifica les característiques del PGOU a la zona.

Al ple van assistir més de 200 persones. Un centenar va romandre a l’exterior on van seguir la sessió plenària mitjançant la megafonia instal·lada per a l’ocasió, una mesura que fins al moment no havia tingut precedents a la vida política de Benissa, mentre que la resta abarrotava el saló municipal. El públic duia cartells en què podia llegir-se “No al golferio urbanístic” i “Amb la terra no és juga”. El batle va ser interromput en diverses ocasions per crits i en finalitzar la sessió es va escoltar la proclama de “alcalde dimissió”.

El portaveu del PSOE, Vicent Cabrera, va criticar que “l’empresa el que pretén és aconseguir una borsa de sòl pel que el camp de golf és l’excusa”. Per la seua banda, el regidor del CIBE-Bloc Isidor Mollà va assegurar que “no pretenem perjudicar els propietaris” i va reiterar que “algunes expectatives se li hauran donat a la mercantil perquè presentara un projecte d’aquestes característiques”. Finalment, el portaveu del PSI, José Antonio Ivars, va concretar que “no es tracta de transformar el sòl sinó de blindar el Pla General perquè no es tornen a presentar projectes d’aquest tipus i evitar la indefensió dels propietaris”. Després d’aquests arguments, el batle va assegurar que estava d’acord amb la totalitat de la moció presentada pels 3 grups de l’oposició i fins i tot va compartir l’apartat que contemplava “iniciar una modificació urgent del pla general afegint entre les seues directrius que no podrà transformar-se sòl no urbanitzable en sòl urbanitzable”. No obstant, va mantenir el seu rebuig a la moció en seguir oposant-se al punt que demanava l’increment de protecció dels terrenys.

Després de 2 hores i mitja d’intens debat, els 11 vots del PP van rebutjar la petició de l’oposició mentre que des de l’exterior arribaven nous crits de “Res ha canviat”.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?