Política

El PP rebutja una moció que demanava desestimar el macroprojecte del golf

L’equip de govern del PP que ostenta l’Ajuntament de Benissa amb majoria absoluta (9 regidors front als 8 de l’oposició) va rebutjar en el ple del passat dimarts una moció presentada pel CIBE-Bloc en què es demanava la desestimació del macroprojecte de 4.700 habitatges i dos camps de golf presentat la passada setmana i “de qualsevol altre de característiques semblants que es puga presentar al municipi”. En concret, el grup popular no va accedir a donar el vistiplau de la urgència de la moció encara que si que hi va haver debat.

En aquest sentit, la moció dels independents i nacionalistes argumentava que la proposta de la mercantil Benissa Golf SL “és contradictòria amb el model de ciutat definit estructuralment al PGOU aprovat recentment -el 2003-, perjudica greument els propietaris de les cases i els terrenys i agredeix de forma demolidora el paisatge que coneixem i al qual els nostres fills tenen dret”. A més, el regidor del CIBE-Bloc, Xavi Tro, va subratllar que “és una burla al sistema democràtic local on novament el caciquisme passa a dominar la classe política”.

Just en acabar la lectura de la moció que proposava com a únic punt que “l’Ajuntament de Benissa es manifeste en contra d’aquest macroprojecte”, unes 20 persones del públic es van aixecar i van mostrar, en silenci, cartells. Els lemes de les pancartes deien: “fora esppeculadors”, “amb la terra no es juga” i “no al golferío urbanístic”.

Urgència

Paral·lelament i impassible, el batle, Juan Bautista Roselló, va anunciar que l’equip de govern anava a votar en contra de la urgència de la moció. A continuació, el primer edil va argumentar que “la urgència no és bona consellera” afegint que “la proposta s’ha presentat recentment i el més intel·ligent és debatre-la, conèixer els punts a favor i en contra i veure que opinen els diferents col·lectius”. De fet, el popular Juan Bautista Roselló va arribar a afirmar que “no voler debatre no és de bons demòcrates” i va exclamar que “no em llevaran l’oportunitat de saber el que opina el poble”.

No obstant això, el portaveu de CIBE-Bloc, Isidor Mollà, va qualificar de “preocupant” el fet que “es dubte sobre el macroprojecte”. En la mateixa línia es va mostrar el regidor socialista Vicent Cabrera en comentar que “no té cap sentit que es trenquen les regles del joc amb un pla d’aquest calibre”. Independents i socialistes van insistir en la qüestió de la “sorpresa inesperada” del projecte. En la moció a què es va donar lectura, CIBE-Bloc expressava que “no volem pensar que aquesta proposta respon a que s’ha detectat alguna posició favorable per part de l’ajuntament cap a aquesta barbaritat i desfeta paisatgística”. Pel que fa a això, el batle va dir que “el consistori no ha tingut res a veure amb la presentació del projecte”.

Per la seua banda, el portaveu del PSI, José Antonio Ivars, va asseverar que “aquest tipus de plans es presenten per les expectatives que es puguen donar” i concretà que “poster no vostè senyor batle, però potser alguna altra persona”.

Consulta

Sobre la intenció del batle de temptejar tots els sectors econòmics i socials de la població, el socialdemòcrata Ivars va replicar que “al poble ja se’l va consultar quan es va fer l’exposició pública del PGOU”. El pla abasta 3,6 milions de metres quadrats, d’ells només uns 400.000 m2 són urbanitzables actualment (el sector de La Ràpita) amb la qual cosa per a executar el programa urbanístic l’ajuntament hauria de requalificar els terrenys que actualment són sòl rústic. “És una zona que es va blindar en el pla general”, va comentar el regidor del PSI. Així mateix, Ivars va lamentar que “haguera estat desitjable que el projecte no s’haguera presentat per la notaria i fer-ho per l’ajuntament ja que ocasionarà despeses als propietaris”.

Finalment, els huit vots dels populars (va mancar la regidora d’urbanisme i el batle va utilitzar el seu vot de qualitat) van impedir que la moció prosperara.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?