Natura

El batle anuncia que votarà en contra de la protecció dels 3,6 milions de m2 de Benissa Golf

A 48 hores de la manifestació convocada per demà per la Coordinadora per la protecció del patrimoni agrícola, el batle, Juan Bautista Roselló, va anunciar el “punt i final” del projecte de la mercantil Benissa Golf SL que pretenia construir 4.700 habitatges i dos camps de golf en 3,6 milions de metres quadrats.

El batle va informar que l’empresa va presentar per registre d’entrada en l’ajuntament dimecres passat la retirada del programa urbanístic així com la devolució dels documents aportats per al procés.

Es tanca així el capítol més polèmic de l’últim mes a Benissa encara que per a la coordinadora encara queden aspectes importants sense liquidar. En el manifest que es llegirà al terme de la manifestació que tindrà lloc demà a les 19 hores -i que serà una moció per al ple del proper dimarts-, l’oposició, El Runar i els propietaris afectats demanen que es requalifique com a sòl protegit els terrenys agrícoles en què se situaria el pla (Lleus, Vinyent i Benimarraig). Pel que fa a això, el batle Roselló va anunciar que el grup popular votarà en contra de la requalificació de la superfície agrícola així com el sector urbanitzable de La Ràpita, que sumen 3,6 de milions de metres quadrats. Per al batle, l’assumpció del canvi de categoria del sòl “suposaria conseqüències econòmiques perjudicials per als propietaris” a més que en el cas de La Ràpita “per a l’ajuntament podria suposar el pagament d’una indemnització important als titulars”. En aquest sentit, Juan Bautista Roselló va considerar que “són qüestions diferents que no s’han de discutir de forma precipitada”.

No obstant això, per als membres de la coordinadora “això significa que si el batle diu que la protecció seria perjudicial per als propietaris confirma que podran fer-se requalificacions en el futur i així poder urbanitzar” i van acusar el batle “d’intentar desactivar la manifestació”. A més, el portaveu, Àngel Ibáñez, va asseverar que “l’empresa continua comprant terrenys i realitzant treballs topogràfics”. Ibáñez també va assenyalar que “la indemnització a l’empresa de La Ràpita seria sobre 1,2 milions d’euros perquè només s’haurien de pagar les inversions que són el clavegueram i els vials”.

El batle també va aprofitar l’ocasió per a criticar l’actitud del PSOE que va qualificar de “mesquina” ja que “desenvolupa una política destructiva”. Roselló es congratulà que “la retirada del projecte va ser sol·licitada pel batle en la reunió de portaveus i l’empresa que va tenir lloc la passada setmana”. Així mateix, el batle va reiterar que “l’equip de govern sempre es guiarà per l’opinió de la ciutadania i dels propietaris”.

Crida

Els membres de la Coordinadora per la protecció del patrimoni agrícola de Benissa van aprofitar l’ocasió “per a convocar tot el poble i la gent de la comarca” a la manifestació de demà dissabte a la qual esperen que acudisquen unes 3.000 persones. El secretari general del Bloc, Enric Morera, estarà present en la protesta. El nacionalista va exigir que “si el batle vol demostrar que està en contra de la destrucció del poble, que encapçale la protesta”.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?