Natura

Benissa estudia permetre 2 camps de golf i 4700 habitatges

Amb dos mesos hi ha hagut prou perquè la remor es convertira en realitat. Una empresa va presentar dimarts passat a l’Ajuntament de Benissa i a la notaria del poble un projecte per a construir 4.700 habitatges a més de dos camps de golf en una superfície de 3.636.479 m2 -un 5% del total del terme municipal que té 70 milions de m2-. El passat 16 de març aquest diari ja va informar de la proposta que aquesta setmana s’ha convertit en un fet. Llavors van ser el PSOE i el col·lectiu El Runar els que van indicar que el pla era imminent basant-se en una petició a Iberdrola de 60.000 kilowatts per part de la mercantil.

L’àmbit d’actuació abasta les partides de Vinyent, Lleus, La Ràpita i Bombí. La delimitació està definida per la N-332, l’AP-7 i el barranc de Pou Roig connectant pel nucli urbà per la zona sud. Així mateix, el projecte també contempla un baixador en la línia ferroviària Alacant-Dénia.

El pla ha estat presentat per la mercantil Benissa Golf SL i abasta el sector urbanitzable de La Ràpita així com una gran part de sòl no urbanitzable que hauria de ser requalificat per l’ajuntament. Les gairebé 5.000 cases es desglossen en un centre turístic residencial de gran magnitud amb una implantació aproximada de 13 habitatges per hectàrea el que suposa 4.700 cases a més de diverses zones terciàries per a ús hoteler preferentment, una reserva de sòl dotacional per a equipaments públics i finalment una àmplia xarxa d’espais lliures, segons va explicar ahir el batle, Juan Bautista Roselló.

Participació

Un primer edil que va manifestar la sorpresa “per la inesperada presentació del projecte” i que va aprofitar l’ocasió per a advertir que “amb la màxima informació, transparència i participació de tots anem a dedicar el temps que és necessari” amb l’objectiu “d’estudiar i debatre” la proposta. Un debat que tindrà lloc “a tots els nivells amb els propietaris, amb tota la comunitat de Benissa i a nivell polític” perquè després del diàleg amb les parts es puga “decidir entre tots, amb el màxim consens, en funció del que siga millor pel municipi”.

De fet, ahir mateix es va celebrar una junta de portaveus per a informar a tots els grups de la presentació del projecte. Sobre les primeres impressions dels partits, Roselló va expressar que “hi ha hagut sintonia pel que fa a la prudència de no abocar opinions sobre aquest tema i fer-lo el més participatiu possible”. El batle va assenyalar a més que “l’empresa ha optat per fer la tramitació mitjançant la notaria pel que serà aquesta la que remetrà les notificacions i publicacions previstes en la legislació vigent”.

Exposició pública

En aquest sentit, el projecte passarà a partir de la publicació en el DOGV a la fase d’exposició pública i a partir d’aquest moment es podran presentar al·legacions. No obstant, Juan Bautista Roselló va voler destacar que “serà l’ajuntament en última instància qui tindrà l’última paraula per decidir el futur del projecte”.

En aquest sentit, Roselló va afirmar que la proposta urbanística de Benissa Golf SL passarà pel Consell d’urbanisme i medi ambient. Igualment va subratllar -per a ressaltar el desconeixement que té l’equip de govern del PP del projecte- que “no se sap per exemple si hi ha suficients recursos hídrics al municipi per a una actuació tan important com aquesta”.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?