General

L’ajuntament estudia privatitzar el servei de recollida de fem i la neteja viària

L’equip de govern de l’Ajuntament de Benissa, del PP, estudia privatitzar el servei de recollida d’escombraries i neteja viària, segons va anunciar ahir l’alcalde, Juan Bautista Roselló. El primer edil va dir que inclourà en els pressupostos del pròxim any una partida de 1.800.000 euros per a finançar la construcció de seixanta illots de contenidors soterrats i que això no suposarà apujar les taxes actuals.

“Estem estudiant canviar el model de gestió, tant de la recollida de residus com de la neteja viària encara que no hi ha cap decisió presa”, va explicar Roselló.

L’alcalde va presentar ahir, en un matí assolejat, la nova àrea de contenidors, que es coneixen com a “punts nets”, de la partida Magraner. A més d’allí, s’han instal·lat en la zona costanera cinc punts més: Pedramala, Baladrar, Montemar, Sant Jaume, i Altamira amb l’objectiu d’augmentar el percentatge de recollida selectiva d’escombraries, el reciclatge dels materials reutilitzables i acabar amb els abocaments incontrolats que es venien produint en els recipients tradicionals, segons va explicar el primer edil.

El cost de la instal·lació de les sis àrees, segons va informar l’edil de Serveis, Josefina Ivars, ascendeix a 72.000 euros. Així, es busca per part del consistori rebaixar els costos de la recollida de residus en la zona costanera i el disseminat que “en alguns punts era de porta en porta”, va comentar.

L’alcalde va assenyalar que els usuaris trobaran en les àrees contenidors per a les restes de jardineria que són d’ús exclusiu de particulars ja que els professionals i aquells que recullen més de 100kg hauran de dur restes a l’ecoparc del municipi. A més, s’han reubicat i augmentat els recipients d’escombraries orgàniques, vidre, paper-cartró, tèxtils i envasos per a fomentar la separació de residus.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?