General

El batle anuncia una comissió de seguiment de la seguretat

El batle, Juan Bautista Roselló, va anunciar en el ple del passat dimarts la seua intenció de crear una comissió de seguiment de la seguretat ciutadana del municipi. L’òrgan estarà compost per un representant de cada grup polític i de les diferents forces de l’autoritat que operen a la població.

L’anunci del primer edil es va produir a continuació de les crítiques del portaveu del CIBE-Bloc, Isidor Mollà, al regidor de Seguretat Ciutadana, Alexander Theobald, en què va assegurar, com també va fer el PSOE posteriorment, que hi ha dies en què només hi ha un agent de la policia local de Benissa per al tot el municipi, que té 12.000 habitants.

L’independent va sol·licitar la convocatòria d’un ple extraordinari per a debatre la qüestió de la seguretat si bé la seua petició no va ser atesa.

Per la seua banda, el regidor del PP Theobald va dir per a justificar la manca de mitjans que “la competència de la seguretat és estatal mentre que la tasca de la policia local és la d’ajudar”. A més, el regidor popular va assegurar que “ja s’estan prenent mesures amb la creació de Prosema” (Projecte de Seguretat de la Marina Alta) integrat pels municipis de Calp, Benissa, Teulada, Poble Nou de Benitatxell i Xàbia.

No obstant, Mollà li va contestar a Theobald que “abans de llançar la culpa cal fer els deures”. Un punt de vista crític que va compartir el portaveu del PSOE, Vicent Cabrera, que va titllar la situació de “lamentable” i va recordar que “el regidor de seguretat ciutadana va presentar l’any passat un pla que no generat cap resultat”. Així mateix, el socialista va lamentar que “la reducció d’efectius dels cossos de la guàrdia civil i policia nacional es va produir a partir de 1996 amb els governs del PP”.

Nombre d’efectius

No obstant això, el batle, Juan Bautista Roselló, va manifestar que “no regatejaré en esforços per a la policia local” si bé va afegir a continuació que “el Prosema ha sol·licitat 50 guàrdies civils per a la Capitania de Calp” ja que segons el batle “els agents municipals no poden combatre el tipus de delinqüència que existeix actualment protagonitzada per bandes organitzades i majoritàriament procedents d’Europa de l’est”.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?