General

Pla de seguretat i vigilància per als caps de setmana a Benissa

Els responsables municipals han donat un pas més per a donar solució a les reiterades queixes dels veïns per les molèsties i sorolls derivats de l’oci nocturn dels caps de setmana. La primera mesura en aquest sentit va ser l’engegada d’una campanya de sensibilització i educació ciutadana, dirigida principalment als més joves, per a compatibilitzar la festa i la diversió amb el descans de la resta de persones. Ara, el batlle, Juan Bautista Roselló, i el regidor de Seguretat Ciutadana, Alexander Theobald, han anunciat que una patrulla especial de dos agents de la Policia Local controlarà i vigilarà tota la zona dels pubs i bars els caps de setmana, des de les zero hores fins les sis de la matinada. A més, l’horari màxim de tancament per a aquest tipus de locals es fixa en les 2.30 hores per als bars i en les 4.30 hores per als pubs.

Segons el propi Roselló, ja s’han tramitat tres denúncies per incompliment d’horaris i excés de soroll en algun dels pubs. Els expedients han estat remesos a la Conselleria d’Administracions Públiques, ja que la potestat per a imposar algun tipus de sanció -econòmica o fins i tot el tancament del local- correspon a la Generalitat Valenciana. De moment no hi ha hagut cap resolució però el primer edil no ha descartat ordenar el tancament provisional de l’establiment si no es prenen les mesures oportunes per a evitar l’excés de soroll. Així mateix, l’alcalde ha comentat que estan estudiant la possibilitat d’elaborar una ordenança municipal per a regular aquests extrems i, d’aquesta manera, comptar amb un instrument legal per a combatre aquesta problemàtica.

BRIGADA DE GUÀRDIA EN LA COSTA

Totes aquestes mesures s’emmarquen dintre del Pla Estratègic de Seguretat Municipal l’objectiu del qual és modernitzar la Policia Local i donar un millor servei de cara als ciutadans. Per a això s’incrementarà les patrulles en el carrer i aquest any s’incorporaran dos nous efectius a la plantilla. A més, la caserna de la Guàrdia Civil compta també amb més reforços i ara té 12 agents permanents “encara que l’ideal serien 16 i sol·licitarem més mitjans humans”, va assegurar el batlle.

El Pla de Seguretat inclou la creació d’una salade descans de la Policia Local en la zona de la costa, concretament en l’entrada a la platja de La Fustera, a partir d’aquest estiu. A més, hi haurà una unitat mòbil per a tramitar les denúncies i queixes en tota la zona del disseminat (urbanitzacions i partides rurals). Així mateix, el regidor de Seguretat Ciutadana, Alexander Theobald, va avançar una nova línia de treball amb les Policies Locals de Teulada i Poble Nou de Benitatxell per a actuar de forma conjunta en tota la zona del litoral.

Per a Theobald, el Pla Estratègic de Seguretat “suposa un paquet de mesures internes per a millorar el clima laboral i, d’aquesta manera, millorar el servei”. Per això s’ha doblegat el pressupost assignat tant a inversions (151.000 euros) com a manteniment del servei (145.000 euros). A la fi d’aquest any, la plantilla estarà integrada per un total de 28 efectius, un inspector, tres oficials i 24 agents.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?