General

Afirmen que Benissa Golf no ha retirat el projecte de la notaria

El col·lectiu El Runar i els propietaris afectats pel macroprojecte de la mercantil Benissa Golf SL van denunciar ahir que “l’empresa no ha retirat el projecte de la notaria del municipi”. En aquest sentit, els membres de la Plataforma per la protecció del patrimoni agrícola van informar que “per a fer efectiva la retirada s’havia d’haver aixecat un acta notarial”. Fet que segons la plataforma no ha tingut lloc i que “desmenteix les paraules del batle que va dir que la mercantil havia renunciat del tot al projecte”.

Cal recordar que Benissa Golf pretén construir 4.700 cases i dos camps de golf en 3, 6 milions de metres quadrats, la majoria d’ells de sòl no urbanitzable que necessitarien ser requalificats. La promotora va decidir presentar el pla a través de la notaria. Una mesura que accelera els terminis en comparança a si es tramita a través de l’ajuntament. Amb tot, ambdues fórmules solen ser habituals.

Dijous passat el batle, Juan Bautista Roselló, va manifestar que l’empresa havia sol·licitat per registre d’entrada la retirada del projecte i la devolució de la documentació presentada davant el consistori. La setmana passada Benissa Golf va anunciar que la renúncia al macroprojecte, que li havien sol·licitat el propi batle i els portaveus dels grups de l’oposició, era provisional i que continuaria amb les reunions per a donar a conèixer la proposta.

Així les coses, la polèmica continua molt viva a Benissa precisament en el dia en què s’ha convocat una manifestació festiva contra els projectes del golf i les macrourbanitzacions. El diputat a les Corts d’Esquerra Unida-L’Entesa, Carles Arnal, el secretari general del Bloc, Enric Morera, i Toni Roderic pels Verds han assistit a la protesta.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?