Natura

El PSOE afirma que Benissa Golf va obtenir informació privilegiada per a adquirir sòl

El PSOE de Benissa va donar un bon repàs dilluns passat -amb una roda de premsa de gairebé dues hores- als polèmics projectes que han aparegut els darrers mesos al municipi. Pel que fa a la proposta de construir 4.700 habitatges i dos camps de golf presentada per la mercantil Benissa Golf SL, els socialistes la van qualificar com a “infame” i fins i tot la van definir com “la major ofensa que ha rebut als darrers anys la població”. No obstant, el portaveu del grup municipal, Vicent Cabrera, va anar més lluny i a propòsit de la valoració política del pla que urbanitzaria 3,6 milions de metres quadrats va afirmar que “estem totalment convençuts que l’empresa tenia contactes a l’Ajuntament de Benissa”.

Una rotunda afirmació que Cabrera va defensar en el sentit que “d’una altra manera no té explicació que des de fa 6 mesos s’estiguen comprant terrenys -la majoria d’ells situats en sòl no urbanitzable segons l’actual PGOU, aprovat el 2003-; una mica més devien saber des de la mercantil perquè una empresa no arriba i realitza una inversió de forma aleatòria”, va afegir a continuació. Aquest diari va intentar ahir sense èxit posar-se en contacte amb el batle, Juan Bautista Roselló, per a conèixer la seua opinió respecte de la denúncia dels socialistes.

L’àmbit d’actuació del pla de millora de Benissa Golf SL abasta una àrea de 3.636.479 metres quadrats. Tota la superfície és sòl no urbanitzable de tipus agrícola i interès paisatgístic excepte els 372.817 metres quadrats del sector urbanitzable de La Ràpita. Així les coses, l’empresa necessitaria la requalificació de 3.263.662 m2 per a poder executar el seu projecte.

Així mateix, el PSOE també va eixir al pas de la “inesperada” presentació del macroprojecte i ho va fer desvetllant una “reunió semisecreta dels portaveus dels grups municipals, el batle i representants de l’empresa”. La trobada va tenir lloc poc després que els socialistes informaren mitjançant un comunicat que una societat coneguda com a Benissa Golf SL havia sol·licitat 60.000 kilowatts a Iberdrola.

Cita

En aquella cita -al març-, la mercantil va assegurar que posseïa, llavors, 1 milió de metres quadrats dels 3,6 que té el projecte d’àmbit d’actuació. Aquest diari ha pogut saber a més que la mercantil estaria en possessió dels terrenys del sector urbanitzable de La Ràpita pel que la superfície no urbanitzable que tindria en el seu poder són més de 600.000 m2 que com la resta de l’àmbit de projecte haurien de ser requalificats per part del consistori.

Benissa Golf SL està participada en un 50% per Promociones i Propietades Inmobiliarias Espacio SL i en un 25% per Edificaciones Calpe SA, empresa del grup Ballester. El socialista Cabrera també va afirmar que “el golf és l’excusa per a construir” ja que “2 milions de m2 dels 3,6 del macroprojecte són edificables d’una manera o una altra”. El portaveu del PSOE va desglossar “el nou poble d’uns 14.000 habitants potencials” en “uns 600.000 metres quadrats per a edificis de 4 plantes i 15 metres d’altura”. A més, es destinen “170.000 m2 per a complexos de 2 plantes i 8 metres d’altura” i altres zones per a “3 plantes amb 15 metres d’altura”.

Així mateix, els socialistes van assegurar que “el propi camp de golf té possibilitats edificatòries ja que té comptabilitzats fins a 5.500 metres/sostre que no poden ser cases però sí de tipus comercial com hotels o locals”.

Pel que fa als possibles beneficis que generaria per a Benissa el macroprojecte, Cabrera va asseverar que “seria un nou poble que s’autogestionaria i autoabastiria amb els seus propis locals comercials” pel que “no veiem per cap costat el reclam turístic i econòmic”.

Sobre els recursos energètics i hídrics, el PSOE va lamentar que “no hi ha ni una línia en el projecte que parle sobre la generació dels recursos fins i tot sembla ser que la depuradora la situarien fora de l’àmbit d’actuació, en Oltà”.

Terminis trepidants

Finalment el PSOE va instar l’equip de govern del PP -que mana a Benissa amb 9 regidors front als 8 que tenen els tres grups de l’oposició (PSOE, Bloc i PSI)- que “rebutge el macroprojecte que no tindria ni que elevar-se a la Comissió d’urbanisme” i van assenyalar que “la presentació de la proposta mitjançant la notaria converteix els terminis en trepidants”. Cabrera va arribar a afirmar que “no demanem la dimissió del batle perquè prevalen les amistats en la política local” però va advertir al PP que reflexione la seua política.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?