Natura

Benissa Golf retira “provisionalment” el seu projecte

Megàfon a l’exterior, converses en l’interior. L’empresa Benissa Golf SL retirarà “de forma provisional” el projecte que preveia la construcció de 4.700 cases i dos camps de golf en 3,6 milions de metres quadrats que excepte uns 400.000 havien de ser requalificats per l’ajuntament. Ahir es va celebrar en la casa consistorial una reunió entre el batle, Juan Bautista Roselló, els portaveus dels grups municipals i representants de la promotora. És la segona, ja que al març va tenir lloc una altra reunió “semisecreta”.

Mentrestant, en l’exterior de l’ajuntament unes 50 persones, gran part d’elles propietàries de terrenys afectades per l’àmbit d’actuació del projecte, van protestar contra el pla amb crits de “Benissa Golf no” i portaven samarretes amb el lema “Volem les partides verdes i nostres” elaborades pels veïns de Benimarraig.

Fonts municipals van informar que en la trobada el batle benisser “ha demanat a l’empresa que retire el projecte que han presentat a la notaria per tal que se suspenga la seua tramitació”. Una sol·licitud a la qual la mercantil hauria accedit “de forma immediata” no sense abans manifestar que de totes maneres s’estudiara la proposta i que en un futur podria tractar-se de nou. No obstant, el portaveu del PSOE en la cita, Juan Crespo, va assenyalar a aquest diari que el batle va dir als representants de la promotora que “no és el moment i que el retiraren per a apaivagar els ànims”.

Per la seua banda, la mercantil va apuntar que “s’atén al compromís adquirit de retirar provisionalment el projecte per tal que transcorrega el temps necessari per a mantenir les pertinents reunions informatives que permeten analitzar i debatre l’esmentat pla”.

Els manifestants, que van arribar en massa minuts després que l’empresa accedira a l’ajuntament, van demanar a aquests -des de fora i megàfon en mà- que “baixen a parlar amb nosaltres també sí ho estan fent amb l’ajuntament”. Els detractors del projecte es van posicionar en contra del pla de l’empresa “i de tots els que es presenten” i van preguntar als assistents i als vianants si “algú juga al golf”. “Ningú”, es va preguntar el portador del megàfon per a afegir a continuació que “si ningú juga al golf no ens fa falta un camp de golf”.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?