Natura

CIBE considera una “monstruositat” el projecte urbanístic

La proposta de l’empresa Benissa Golf SL de convertir les partides rurals de Vinyent, Lleus, la Ràpita i Bombí en un complex residencial amb 4.700 habitatges, huit hotels i camps de golf no ha sorprés tant a l’oposició com al batle Juan Bautista Roselló.

Si fa ja dos mesos els socialistes exigirien explicacions polítiques sobre aquest projecte al PP, ahir el CIBE va dir que és una notícia molt roïna, fins i tot l’anunci d’estudiar aquesta proposta. Per allò d’inesperada, els independents diuen que alguns dels accionistes de Benissa Golf SL ja van intentar a la fi dels 80, sense èxit, portar a terme un pla urbanístic en aquestes partides.

El govern d’Isidor Mollà, llavors sota les sigles d’UCD, va frustrar la iniciativa. “Com han hagut d’esperar més de quinze anys per a tornar a manar a Benissa, ara que estan els seus, tenen la possibilitat de rescabalar-se dels passos que no van donar i de les plusvàlues que això haguera pogut generar”, expliquen els independents. Però afegeixen que aquesta vegada “torna el caciquisme multiplicant per mil les pretensions que abans tenien”.

Els independents consideren el pla “una monstruositat” i “un malson” que desvirtua la identitat de Benissa. “Ni en l’època franquista els nostres governants hagueren tingut aquest tipus de temptacions”, van concloure.

El col·lectiu ecologista El Runar també s’oposa frontalment al projecte i recorda que a la zona hi ha restes arqueològiques.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?