Natura

El CIBE és l’únic que s’oposa al pla per construir en el tram verge del litoral

En el ple del darrer dimarts va ser la primera vegada que es van veure les cares els grups polítics després de la polèmica per la futura urbanització de La Llobella, l’únic tram de la costa sense urbanitzar entre Moraira i Altea. En la sessió plenària CIBE-Bloc va presentar una moció en la qual demanava que “que no s’aprove cap de les alternatives tècniques presentades i s’obriga un debat públic dins del marc de l’Agenda Local 21 on es definisca el que volem els benissers per al paratge de La Llobella”, una zona que abasta més de 400.000 m2 i en la qual es preveuen executar més de 200 habitatges.

El debat, segons els independents i nacionalistes, permetria elaborar “des de la iniciativa pública” un programa d’ordenació urbanística i mediambiental i d’espais públics naturals vinculats amb l’Avinguda de La Marina -la carretera que uneix Moraira i Calp- amb la mar i les zones verdes reflectides en el Pla General d’Ordenació Urbana (PGOU) “conservant la singularitat geogràfica i paisatgística del lloc”, va afegir el regidor de CIBE-Bloc, Xavi Tro.

La moció va ser rebutjada pels altres tres grups de la corporació de Benissa, el PSOE, el PSI i l’equip de govern del PP. En aquest sentit, el portaveu del grup socialista, Vicente Cabrera, va defensar el seu posicionament en contra de la moció pel fet que no es poden rebutjar unes alternatives tècniques -set o vuit segons fonts municipals- sense conèixer-les encara que va reconèixer al mateix temps la importància del paratge.

Segons Cabrera, el PSOE estaria disposat a donar suport a la convocatòria d’un ple extraordinari en el qual es donarien a conèixer les propostes presentades per a desenvolupar el sector de La LLobella. Referent a això, el socialista Cabrera va afegir que “el PSOE en aquests moments no coneix cap dels projectes i per tant no podem rebutjar-los sense saber el seu contingut”.

Per la seua banda, el batle, Juan Bautista Roselló, va argumentar el vot en contra que “l’ajuntament actuarà amb molta cura i estudiarà tot el temps que siga necessari les propostes presentades. És més -va afegir-, existeix el nostre compromís que La Llobella siga un dels primers temes que es tracte en el Consell d’Urbanisme i Medi Ambient -que no s’ha convocat mai- amb l’objectiu de debatre les diferents propostes i fins i tot modificar-les”.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?