Natura

El Runar acusa l’ajuntament de Benissa i a Costes de reiniciar les obres del passeig litoral en secret

Les polèmiques obres del passeig litoral de la costa de Benissa han estat represes pel Ministeri de Medi Ambient després d’aprovar-se el projecte modificat que les ha tingut paralitzades durant diversos mesos. El projecte inicial va ser denunciat pel col·lectiu conservacionista El Runar, la qual cosa va derivar en la cancel·lació temporal de les actuacions. Ajuntament i ecologistes es van reunir llavors per a acordar la modificació del passeig litoral.
Per aquest motiu, amb el reinici de les obres, membres del col·lectiu El Runar han comentat que seguim sense saber res del nou projecte. Nosaltres vam acordar amb l’Ajuntament de Benissa aspectes sobre la modificació i volem conéixer si s’han plasmat en el nou document.
A més, el col·lectiu ecologista acusa a l’equip de govern de portar les diligències del projecte modificat amb secretisme perquè només volen traure benefici per a les eleccions en una zona de majoria resident. I incidixen encara més en el component polític assenyalant que potser el batlle tema que amb el nou ministeri se li paralitze el projecte i per això té tanta pressa a reiniciar les obres.
Les obres que es reprenen ara afecten a la zona costanera de la Fustera. Els ecologistes del Runar han reiterat que la canalització del barranc s’ha executat amb uns estudis insuficients i pot suposar un perill per a les vivendes pròximes de la zona.
La totalitat del projecte previst en la costa abraça una zona més àmplia que s’estén a Pinets i Bassetes. Fonts municipals han anunciat que a continuació de les obres en execució es realitzaran altres en aquestes partides però El Runar ha advertit que tenim denúncies presentades davant del Seprona que mantenen paralitzades les actuacions en eixos llocs perquè existeixen microreserves en el seu interior.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?