Natura

El Runar denuncia el deteriorament del Passeig Litoral de Benissa i abocadors tòxics

Diuen els ecologistes que hi ha prou amb pegar una volta per la cala Fustera-Pinets per a comprovar l’estat d’abandonament que presenta aquesta zona litoral de Benissa. El Runar afirma que les obres del Passeig Litoral porten ja parades sis mesos i que el deteriorament és més que evident. Apunten que s’han produït processos erosius i que han caigut algunes de les runes de ferrocarril que es van col·locar, escampant-se fins a la mar tota la grava que es va posar.
Els ecologistes també denuncien que s’ha produït una acumulació d’enderrocs, que, segons comenten, estan tractats amb creosota, que és un agent químic tòxic i cancerigen, en la part del passeig que està al costat de la microreserva de la Cala de la Fustera. També hi ha acumulació de restes de materials d’obra dins de la microreserva.
El Runar adverteix que un informe del Servei d’Avaluació d’Impacte Ambiental establia que no s’havia de realitzar cap treball invadint els límits de les microreserves i evitar que les runes caigueren vessant baix.
Aquest col·lectiu ecologista fa especial insistència en què la creosota de les runes de tren està prohibida per la Unió Europea. A més d’efectes nocius per a la salut com és el càncer de pell, la creosota és perjudicial per al medi ambient, ja que pot causar problemes d’ecotoxicidad i contaminació. Per tant, no és lògic que en una zona d’alt valor ambiental com aquesta s’utilitze aquest tipus de material.
El Runar ja ha enviat un escrit a la Conselleria en què demana que es retiren les runes i que es pose fi a l’abandonament que pateix el Passeig Litoral. També reclama que continue avant l’expedient sancionador que ja va iniciar la Conselleria per aquestes obres.
D’altra banda, la plaga de processionària afecta 19 hectàrees del terme municipal: 15 hectàrees de zona de muntanya en la Mallà Verda i 4 hectàrees en la zona plana del Collao. L’alcalde del municipi, Juan Bautista Roselló, va explicar en el ple celebrat dimarts passat que la Conselleria de Territori i Vivenda ja coneix el problema i ha fumigat amb una avioneta part de la zona afectada. No obstant això des de les files socialistes es va indicar que la fumigació no havia arribat als arbres. Roselló va indicar que tant la regidoria d’Urbanisme com la de Medi Ambient han pres les mesures oportunes per a eradicar la processionària.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?