Natura

Inicien la declaració de la Serra de Bèrnia i del Ferrer com a paisatge protegit

El Consell de la Generalitat Valenciana, reunit en sessió plenària, ha aprovat iniciar els tràmits per a declarar Paisatge Protegit la Serra de Bèrnia i del Ferrer, un conjunt de serres litorals i prelitorals, situada als municipis de Benissa i Xaló.

La Conselleria considera que la gran altitud a què arriben aquestes muntanyes, la seua diversitat ecològica i morfològica i la seua proximitat a la mar, són els principals factors que contribueixen a l’existència de nombrosos hàbitats i espècies de flora i fauna, entre els quals s’inclouen nombroses espècies endèmiques.

En l’any 2001, aquesta zona fou declarada LIC (Lloc d’Interés Comunitari) del País Valencià, quant a la conservació dels hàbitats naturals i de la fauna i flora silvestres. Ara, amb la declaració de paisatge protegit d’aquesta zona que té una extensió de 1.403 hectàrees, no podran atorgar-se llicències o concessions que habiliten per a la realització d’actes de transformació sense informes favorables de la Conselleria de Territori.

El batle de Benissa, Juan Bta. Roselló, ha declarat que aquesta decisió del Consell incrementarà la protecció i el manteniment d’aquest paratge, mostrant la seua satisfacció per l’aprovació d’aquestes mesures.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?