Natura

Els ecologistes demanen la declaració de La Llobella com a paisatge protegit

El grup ecologista El Runar ha exigit a l’equip de govern del PP de l’Ajuntament de Benissa que inste la Conselleria de Territori i habitatge perquè declare La Llobella paisatge protegit. Per als ecologistes en municipis veïns els govern locals han demanat a l’ens autonòmic que dirigix Rafael Blasco la protecció d’espais paisatgísticament importants amb aquesta figura. En este sentit, el portaveu del Runar, Àngel Ibáñez, va citar els casos de Les Sorts en Teulada i de tot el litoral de Xàbia com a exemples.
Respecte d’això de la futura planta dessaladora, els conservacionistes de Benissa consideren que perjudicarà la nostra qualitat de vida basant-se que amb la instal·lació es desenvoluparan més urbanitzacions a més que pagarem en les factures el cost de la dessaladora. Així mateix, des del Runar opinen que la dessaladora provocarà la salinització dels aqüífers naturals de La Llobella i advertixen que la salmorra danyarà les algues que es troben a pocs metres de la vora.
Sobre el desenvolupament de la urbanització, els ecologistes del Runar -que també han presentat al·legacions davant de l’ajuntament- alerten que en el PGOU apareix com a terciari el que vol dir que es poden instal·lar zones comercials o residencials. En este sentit, els conservacionistes temen que es construïsca algun tipus d’hotel o apartahotel en un paratge tan volgut pels benissers.
Els ecologistes van aprofitar l’ocasió per a criticar al PP, que governa a Benissa, perquè s’estan desenvolupant actualment més de 20 programes d’actuació integrada (PAI) en tot el municipi.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?