Natura

Demanen a conselleria que inste a Benissa a excloure del PGOU dos jaciments

En la zona del Tossal de Ràpita existeixen restes d’època romana

Intent d’enteniment. Els ecologistes del Runar i l’alcalde de Benissa, Juan Bautista Roselló, van mantenir fa uns dies una reunió en la qual es va tractar la situació dels jaciments de la zona del Tossal de la Ràpita.

Els ecologistes del Runar i l’alcalde de Benissa, Juan Bautista Roselló, van mantenir fa uns dies una reunió en la qual es va tractar la situació dels jaciments de la zona del Tossal de la Ràpita.

Després de la trobada des del Runar afirmen que el primer edil «s’ha mostrat interessat en els jaciments arqueològics» però, no obstant això, també afegeixen que «no ha deixat veure el mateix interès a canviar la qualificació dels terrenys en els quals es troben les restes d’urbanitzable a no urbanitzable».

El col·lectiu ecologista El Runar va presentar recentment davant la Conselleria de Cultura, Educació i Esport una instància «davant les últimes troballes realitzats al Tossal de la Ràpita» amb la finalitat de que «es realitzin actuacions per a delimitar l’extensió del jaciment arqueològic». Igualment els conservacionistas sol·licitaven que «s’augmenti la protecció de les restes i s’inclogui en el PGOU de Benissa com zones arqueológias protegides i es comuniqui el resultat d’aquestes accions a totes les parts interesades».

Amenaça imminent

Els conservacionistas urgen a la protecció de la zona perquè en el Pla General d’Ordenació Urbana de benissa «no existeix delimitació del jaciment arqueològic en l’inventari general de la Conselleria de Cultura» i per «l’amenaça d’un PAI en la zona en la qual es troben les restes».


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?