Natura

Els ecologistes demanen la regeneració de la flora del passeig litoral de Benissa

El Col·lectiu Ecologista El Runar ha donat la seua visió sobre les obres fetes a l’anomenat Passeig Ecològic del Litoral. El gran oblidat, el seu entendre, ha estat el projecte de regeneració de la flora que estava dissenyat en un principi. Així, hi havia pressupost per a plantar 1.000 exemplars de Cap de Gat, una espècie protegida a nivell autònomic, estatal i europeu, a més de plantes autòctones i la reposició de tot allò que està sec. A tot això cal afegir les plantes que han desaparegut “perquè la pala ho va arrassar tot. On estan eixes plantes? Què es farà d’elles?”, es pregunta el portaveu de El Runar, Angel Ibañez. “Només s’ha fet l’obra pura i dura de formigó i pedra”, afegeix, “però de la resta no s’ha fet res. Cal mitigar els danys que s’han fet”.

Des del col·lectiu conservacionista hi ha una visió molt dolenta de com s’han fet les obres perquè, segons diuen, s’ha tingut poca cura. Per això fan una valoració “negativa” del passeig ecològic i creuen que hi ha danys irreversibles. Un d’ells l’eliminació de la vegetació de ribera amb la canalització del barranc de La Fustera. Les plantes absorbien els vessaments produïts de les fosses sèptiques o de les fontanelles “però ara tot arriba directament a la platja i apareixen els problemes de males olors, fangs, etc, perquè aquesta actuació ha provocat un canvi dels corrents fluvials.”, assegura Ibañez.

Tot això ha estat causat, en la seua opinió, per la manca de previsió i a una certa “deixadesa” per part dels responsables de l’empresa que han fet les obres. Des d’un primer moment es va recomanar la participació d’un expert en flora, un biòleg, per a controlar i supervisar els treballs però no ha sigut així. “Fan tot allò que volen però no obeixen unes directrius mediambientals o de sostenibilitat sinó purament econòmiques, és a dir, la intenció és vendre més sol i platja, fer més parkings i que càpia més gent, sacrificant el que faça falta”, diu el portaveu de El Runar.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?