General

Els independents de Benissa demanen una auditoria de les obres fetes al passeig litoral

El grup Ciutadants Independents de Benissa (CIBE) sol·licitarà al Ministeri de Medi Ambient una auditoria de les obres fetes a l’anomenat Passeig Ecològic del Litoral. Els independents no estan d’acord amb els treballs duts a terme per l’empresa Enrique Ortiz e Hijos perquè creuen que el projecte inicial ha quedat molt “desvirtuat”. A més a més, el grup de l’oposició denuncia que les obres de la primera fase del passeig, que va des de Les Bassetes fins a la Cala Pinets, no estan acabades i condicionades de cara a la campanya turística de l’estiu.

El portaveu del grup, Isidor Mollà, ha definit l’execució de les obres de “lamentable i trista” per la manca de personal qualificat i d’una direcció d’obra. Per als independents, la Prefectura Territorial de Costes no ha ficat els mitjans necessaris per a treballar correctament perquè, al seu entendre, era necessari comptar amb un equip de direcció multidisciplinar integrat per una biòloga, un aparellador paisatgístic, un enginyer, etc. “Açò no s’ha fet i l’empresa ha interpretat com ha volgut els plànols”, diu Mollà. “Per això”, afegeix, “cal fer una auditoria per a saber si els diners s’han gastat de la forma que toca i cal determinar si les obres estan en condicions de ser recepcionades”.

L’alcalde, Juan Bautista Roselló, accepta de bon grat la proposta de CIBE de fer una auditoria sobre la qualitat de les obres del passeig ecològic del litoral perquè considera que qualsevol control en un obra pública és positiu. En tot cas, l’alcalde matisa que el projecte va ser concebut d’una manera determinada -en al·lusió a l’etapa de Mollà a l’Alcaldia- i “hui ens trobem en un altra realitat perquè va experimentar una sèrie de modificacions per a disminuir l’agressivitat i el volum d’obra inicial”. “El projecte és el que hi ha i és el que està en el modificat aprovat pel Ministeri de Medi Ambient”, afegeix Roselló.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?