Natura

La reforestació converteix la Solana en “un pedregar”

El ple no va donar treva. Els regidors es van entrebancar en cada punt. Fins i tot quan es va tractar el conveni marc que l’ajuntament signarà amb la Generalitat Valenciana per a promoure la conservació d’hàbitats i espècies de flora i fauna d’especial interès (en el municipi hi ha cinc microreserves de flora i també paratges protegits pels LIC d’Ifach i la Serra de Bèrnia) hi va haver un intens debat. El portaveu del PSOE, Vicent Cabrera, es va mostrar partidari del conveni però va mostrar els seus dubtes sobre la sensibilitat ecologista de la Generalitat i la Conselleria de Territori. Cabrera va denunciar que la reforestació que està portant a terme la conselleria a la Solana està convertint aquesta muntanya en un “autèntic pedregar”. Va criticar que les màquines especials conegudes com a aranyes que perforen la terra per a plantar les espècies de la reforestació arrasen amb tot allò que troben. També va afirmar que en el “pedregar” que ara és la Solana els veïns no poden passejar i ni tan sols donar cinc passes seguides sense ensopegar amb les pedres.

El batle va discrepar del portaveu socialista. Va defensar els treballs de reforestació i va recordar que la Solana és una zona castigada de forma reiterada pel foc. “Ara veiem la muntanya amb pedres i terra remogudes, però aquest impacte visual desapareixerà amb el temps i quan es recupere la massa forestal”. Malgrat el debat, tots els grups van votar a favor del conveni.

En aquest punt el batle va deixar clar que no és un expert en biologia. El públic ho va entendre a l’instant quan va confondre la processionària, que és l’eruga que ataca els pins, amb la Passionària. EL batle, Juan Bautista Roselló, va tindre un lapsus que va fer riure els seus companys de corporació i dels veïns que assistien al ple. En respondre a les crítiques que les masses forestals del municipi estan descurades, va dir que aquest any la conselleria anava a prendre mesures contra “el mal de la passionària”. Va rectificar amb humor i va aclarir que es referia a aquests maleïts cucs de la processionària.

El ple també va acordar per unanimitat que es prenguen accions urgents per a destinar patrimoni municipal del sòl a la construcció d’habitatges de protecció oficial. El PSI, no obstant això, va advertir que les futures VPO han d’edificar-se en diferents zones, ja que si es construiren totes al mateix lloc es crearien guetos. Mentre, CIBE-Bloc va criticar que el pla de VPO arriba tard.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?