Natura

Els escolars de Benissa repoblen una àrea de La Solana en el Dia de l’Arbre

Dilluns es va celebrar oficialment el Dia de l’Abre amb una repoblació en una àrea de la Serra de La Solana, concretament al voltant del camp de tir. Benissa, juntament amb Dénia, ha estat escollida per la Generalitat Valenciana per a aquesta activitat commemorativa a causa del greu incendi patit a l’agost de 2003 que va acabar amb més de 800 hectàrees distribuïdes entre els termes municipals de Xaló, Llíber i Benissa. Així ho va fer palés el director territorial de la Conselleria de Territori i Habitatge, Pedro Grimalt, en la presentació de les activitats organitzades al voltant del Dia de l’Arbre.

Els grans protagonistes d’aquesta festivitat van ser els xiquets i les xiquetes dels col·legis Pare Melchor i Manuel Bru. Vora un centener d’alumnes, de cinqué i de sisé de primària, van plantar més de 800 exemplars d’arbres i plantes d’espècies autòctones: garrofers, pins, margallons, coscolls, etc. Tot això assessorats pels tècnics de la Conselleria de Territori i Habitatge que va cedir tots els plançons. També va col·laborar-hi l’Agrupació Local de Protecció Civil, ja que va aportar un camió ple d’aigua per a regar els arbres. Es va escollir la zona próxima al camp de tir per a dur a terme aquesta repoblació per la seua accessibilitat.

El mateix alcalde, Juan Bautista Roselló, i el regidor de Medi Ambient, Miquel Cabrera, va participar en aquest projecte que va comptar amb un gran recolzament per part dels xiquets i de les xiquetes de les escoles.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?