General

El portaveu del PSOE acusa el batle d’estar vinculat a quatre plans

El ple de Benissa va tornar a ser dimarts passat l’escenari d’un enfrontament polític amb les vinculacions urbanístiques com a rerefons. El portaveu del grup municipal socialista, Vicent Cabrera, va acusar el batle del PP, Juan Bautista Roselló, d’estar vinculat fins amb quatre Programes d’Actuació Integrada (PAI) després que el regidor del PSOE haja estat durant setmanes en el centre de la polèmica per les acusacions de representar una empresa que ha presentat un pla urbanístic.

En aquest sentit, el socialista Cabrera va assegurar que “el domicili del PAI de Santa Anna és el despatx del batle” -que és advocat de professió- afegint a més que “i així amb els plans de Beniver, Fanadix, Hostalets” i uns punts suspensius que no van tindre traducció. Immediatament el batle benissenc va negar les afirmacions del portaveu del PSOE.

Precisament el mateix dimarts el socialista Cabrera va rebre la notificació que l’Ajuntament de Benissa li ha obert un expedient informatiu mitjançant un decret d’Ajuntament per a conèixer les seues vinculacions amb el PAI de la Coma del Pou. El regidor del PSOE va tornar a reiterar en el ple que “jo puc assessorar a qui vulga perquè no existeix incompatibilitat i l’única cosa que he de fer és abstenir-me de votar en comissions o plens quan es tracte algun tema en què he intervingut, com ja vaig fer en una comissió d’hisenda”. El batle li va contestar que “està incriminant-se vosté mateix”.

A més, Cabrera va retreure al batle que “vosté mai ha explicat a què es dedica perquè té compatibilitat, tots coneixem la informació d’Ortiz e Hijos i mai li hem dit res”. En aquest sentit, va recordar al batle que quan es va votar en el ple la permuta del trinquet “vosté va comunicar que havia d’abstenir-se de votar perquè l’amo era el seu cosí en el mateix ple”.

A la Fiscalia

Però segons el batle popular Vicent Cabrera podria fins i tot haver incorregut en un delicte penal de negociacions privades. Un comentari al qual el socialista va replicar que si “ha perdut el cap” preguntant-li també “si sap vosté el que ha dit”. Segons el socialista, l’ajuntament no pot instruir qüestions que es referisquen a delictes penals a més que “les consideracions d’incompatibilitat que s’esmenten en l’expedient pertanyen a l’àmbit de diputats i senadors, no de regidors”. Pel que va convidar al popular Roselló que “ho duga a la Fiscalia”.

Encara que l’expedient ja està en marxa, Juan Bautista va suggerir la possibilitat de crear una comissió d’investigació “però que depure les seues responsabilitats”.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?