General

Exigeixen la dimissió del portaveu del PSOE per ser “testaferro” d’empreses constructores

La suposada vinculació professional del portaveu del PSOE de Benissa, Vicent Cabrera, amb l’empresa que ha presentat el programa urbanístic de la Coma del Pou ha deslligat una tempesta política. Curiosament, de moment, no ha estat el PP el que més ha furgat en la ferida. En el ple del dimarts, el portaveu del PSI (Partit Socialdemòcrata Independent) i ex PSOE, Paco Montagut, va llançar una dura diatriba contra Cabrera i va exigir la seua dimissió.

Montagut va acusar Cabrera de “tràfic d’influències” i es va preguntar si exerceix de “testaferro de diverses empreses constructores”. “Tenim informació sobre el fet que no està només darrere del PAI de la Coma del Pou, sinó de moltes altres actuacions que ja direm en el seu moment en aquest ple. També ens consta que des del seu despatx i fent ús de la seua condició de regidor està donant informació equivocada sobre l’ús i la utilització del sòl no urbanitzable del nostre municipi”, va afirmar el portaveu del PSI. Totes aquestes crítiques formaven part d’un prec de Montagut en què exigia la dimissió de Cabrera. El portaveu del PSOE no va poder contestar ja que minuts abans havia demanat permís al batle, Juan Bautista Roselló, del PP, per a absentar-se del ple. El regidor socialista Juan Crespo va lamentar que l’atac contra el seu company arribara quan ell no estava present. Crespo va arremetre contra Montagut i li va recriminar la seua “mala bava” per no dir-li al portaveu del PSOE, abans que aquest abandonara el ple, que pensava carregar contra ell.

EL batle de Benissa també tenia previst interpel·lar a Cabrera sobre la seua suposada vinculació en la PAI de la Coma del Pou. Però va dir que preferia preguntar-li cara a cara.

Llum verda al pla de turisme

El debat urbanístic del ple no es va acabar amb aquesta topada entre PSI i PSOE. Tots els grups, llevat del CIBE-Bloc, que es va abstenir, van votar a favor del Pla Estratègic de Turisme de Benissa. El regidor de CIBE-Bloc, Isidor Mollà, va admetre que el govern local s’ha esforçat per assolir el consens en el pla turístic, però va precisar que aquest esforç queda coix quan en urbanisme el PP no demana opinió a ningú. Mollà va assegurar que la política urbanística de l’equip de govern incideix en “la degradació del paisatge” i perjudica al turisme. També va dir que desconfiava del batle per a dur a bon port el pla turístic i el va acusar de només buscar el consens amb les empreses promotores d’Alacant i València.

Roselló va negar que l’ajuntament consensue les actuacions urbanístiques amb les empreses privades. Va defensar que tots els programes urbanístics aprovats pel seu equip de govern “respecten el PGOU a què tots donem suport per unanimitat”.

El batle va acusar el regidor de CIBE-Bloc de dir “animalades”. “Li demane que no parle malament de Benissa i del nostre urbanisme perquè està danyant l’economia benissera”. Roselló també va emfatitzar que el municipi representa “tot el contrari de les dolentes actuacions urbanístiques”.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?