General

El candidat del PP a la batlia de Calp, César Sánchez, plantejarà mancomunar la gestió del fem amb Benissa i Teulada-Moraira

El candidat del PP a la batlia de Calp, César Sánchez, va advocar ahir per entrar en el pla zonal de residus i “regularitzar totes les situacions que ara mateix no ho estan”. Sánchez va dir que si ell és batle plantejarà mancomunar la gestió del fem amb Benissa i Teulada-Moraira, ja que “són els municipis més propers i podem estalviar i aconseguir millors serveis”. A preguntes d’aquest diari, el líder dels populars calpins va assegurar que la gestió dels residus ha de “tornar a la normalitat”.

Tot i que César Sánchez no va entrar en més detalls, és evident que per a Calp entrar en el pla zonal de residus, a l’àrea XV, que correspon a la Marina Alta, la Marina Baixa i el Campello, significa trencar amb Colsur, l’empresa d’Ángel Fenoll que des de fa 12 anys s’encarrega del transport dels residus que es generen a Calp. Un jutge de Dénia està investigant ara aquest contracte amb Fenoll, que està imputat pel cas Brugal, així com la suposada facturació fraudulenta que aquest empresari va realitzar durant anys a l’Ajuntament de Calp. Suposadament unflava el pesatge del fem i va poder defraudar a l’ajuntament, segons la pròpia valoració dels tècnics municipals, uns sis milions d’euros.

El contracte amb Colsur el va signar l’ara candidat d’Alternativa Popular, Javier Morató, quan era batle pel PP. Morató està implicat, juntament amb els regidors del PP Juan Roselló i Fernando Penella, en aquesta branca de la trama Brugal.

Però César Sánchez també marca distàncies respecte a la gestió del PP de Morató en altres qüestions mediambientals. El candidat popular va lamentar ahir que les Salines estan “abandonades” i es va comprometre a posar en marxa un pla de protecció i conservació. “Les Salines són el cor de Calp”, va afirmar.

A més, va dir que posarà en marxa una patrulla verda de la policia local que lluite contra els delictes mediambientals i urbanístics. Sánchez també va advocar per recuperar les zones verdes de l’ermita del Salvador. Al candidat del PP li va acompanyar ahir la futura presidenta de Noves Generacions del PP, Beatriz Jurado.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?