General

Calp vol l’estació del tren de la costa del tram Dénia-Benidorm

Els veïns de Calp han vist al futur tren d’alta velocitat entre Alacant i Dénia una oportunitat per trencar el seu històric aïllament. Però el tren de la costa, en el primer estudi de planejament de la Conselleria d’Infraestructures, té parada a Benissa, però no a Calp. El ferrocarril, en el seu tram entre Benidorm i Dénia, passa de llarg malgrat que fins i tot el ple va demanar per unanimitat a la Generalitat Valenciana i al Ministeri de Foment que contemplaren una parada en aquest municipi del litoral de la Marina Alta.

Les reaccions polítiques no s’han fet esperar. El portaveu del PSPV, Luis Serna, va sol·licitar ahir per escrit una reunió amb el conseller d’Infraestructures, Mario Flores, “per tractar com ha de ser la ubicació més convenient d’una estació del tren de la costa en el tram entre Dénia i Benidorm”. Lògicament, el portaveu socialista considera que la parada ha d’estar a Calp.

Mentre, el diputat autonòmic del PP César Sánchez, que és natural de Calp, va enviar ahir una carta al batle, Joaquim Tur, en la qual li demana que “inicie els tràmits i estudis” perquè quan el projecte del tren de la costa isca a exposició pública l’ajuntament puga oferir un terreny “tècnicament viable” per situar una estació. El diputat popular explica en la seua missiva que el projecte està ara en “consulta mediambiental prèvia als períodes d’exposició pública”. Per aquest motiu reclama al batle, que governa en coalició amb el PP, “la màxima urgència i que com més aviat millor em transmeta una proposta ferma per iniciar els contactes amb la Conselleria d’Infraestructures”.

Calp és un dels municipis de la Marina Alta amb pitjors comunicacions. Els seus veïns reclamen des de fa anys una eixida directa de l’AP-7 (el peatge està a Benissa). I ara temen que s’escape l’estació del tren d’alta velocitat. De fet, la previsió és que el seu traçat vaja en paral·lel amb l’autopista i esquive Calp.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?