General

Conselleria millorarà el tram de via entre les estacions de Dénia i Altea

La Conselleria d’Infraestructures i Transport, mitjançant Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV), ha licitat les obres per a la renovació del tram de via entre les estacions de Dénia i Altea, de la Línia Alacant – Dénia, van fer públic ahir fonts del Consell mitjançant un comunicat de premsa.

Aquesta actuació es desenvoluparà en el tram de via situat entre el baixador de Garganes i l’estació de la capital de la Marina Alta. Les obres afecten 45 quilòmetres de via, tenen un termini d’execució previst de quatre mesos. Els treballs d’acondicionament compten amb un pressupost de licitació d’1.158.589,22 euros. Aquestes millores formen part del pla de modernització que FGV està escometent en el tram ferroviari entre Alacant i Dénia i que forma part d’un pla d’inversions que durarà fins a 2008.

Amb aquestes obres, Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana vol optimitzar les condicions de la via entre les dues poblacions de la Marina i augmentar la velocitat de circulació dels trens, així com millorar el confort dels viatgers, conservar la via i, sobretot, elevar la seguretat de les circulacions.

Detalls i objectiu

Aquesta intervenció suposarà una “notable millora” en les condicions de circulació ja que “afavorirà” la reducció de sorolls, moviments bruscs i vibracions i possibilitarà que es puguen reduir els temps de viatge, segons va destacar la Conselleria d’Infraestructures.

Amb l’execució dels treballs, es pretén realitzar tasques de manteniment com anivellació i perfilat pesant de la via.

El projecte contempla diferents actuacions en l’execució. Entre elles està previst en el projecte substituir les travesses de fusta en mal estat, batre manualment les juntes embridades, augmentar la banqueta de balast en corbes que constantment generen problemes de deformacions per la seua manca, i altres actuacions complementàries que són necessàries per a un estat òptim de la geometria de la via.

Les obres de renovació de via està previst que es realitzen en jornada nocturna per a no afectar al trànsit ferroviari de tal manera que es permeta la circulació diürna dels trens, encara que adequant la velocitat a les condicions de la via a cada moment.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?