General

La conselleria adjudica les obres de les conduccions de Benigembla a Benissa

La Conselleria d’infraestructures i transport ha adjudicat per 11’5 milions d’euros les obres de renovació de les conduccions de La Vall de Laguar i Benigembla a Calp i Benissa. Aquestes obres, fruit del conveni de col·laboració entre la conselleria i la diputació provincial, formen part del pla de proveïment a la Marina, que preveu la construcció d’infraestructures hidràuliques per a millorar la distribució dels recursos existents.

L’objectiu d’aquesta actuació és la renovació de les conduccions ja existents amb la finalitat d’eliminar trencaments i evitar les pèrdues d’aigua. Aquestes obres s’emmarquen en les actuacions incloses en el pla d’infraestructures estratègiques del País Valencià 2004-2010 (PEU), que preveu una inversió en política d’aigua superior als 1.941 milions d’euros en aquest període i que té, entre els seus principals objectius, l’estalvi d’aigua mitjançant la millora d’eficiència de les xarxes de transport i distribució.

Característiques de les obres

El projecte preveu la renovació de 41 quilòmetres de conduccions. En aquest sentit, està previst el canvi de traçat, situant les canonades al costat dels camins, el que permetrà un manteniment adequat d’aquestes.

Aquestes obres tenen com objecte l’eliminació dels constants trencaments i pèrdues que s’estan produint en aquestes canonades antigues, el material de les quals es troba deteriorat i el manteniment del sistema actual d’explotació dels recursos fins a Calp i Benissa.

Les obres de millora de les infraestructures inclouen la substitució de les dues conduccions des de l’estació d’Orba a l’alt de Murla, per una única conducció.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?