Natura

Sis empreses pugnen per construir l’últim tram verge del litoral entre Moraira i Altea

L’Ajuntament de Benissa decidirà en breu de quina forma urbanitza l’únic tram verge en la costa de 30 quilòmetres que va des del Cap d’Or de Moraira, a Teulada, fins la Serra de Toix, entre Calp i Altea. El paratge costaner de la Llobella es troba dividit en el Pla General d’Ordenació Urbana (PGOU) en tres sectors distints. El consistori ja té sobre la taula sis alternatives tècniques que pretenen construir a la zona. Els sectors la Llobella 1 i la Llobella 2 ocupen una superfície total de 455.172 metres quadrats.

El Pla General contempla allí la possibilitat de construir fins a 270 habitatges. En la part més propera a la mar, el sector la Llobella-2 de 109.632 metres quadrats, seran 17 els propietaris que es veuran afectats i que ja han presentat al·legacions contra les diferents alternatives d’urbanització.

En aquest sentit, el batle, Juan Bautista Roselló, va manifestar en l’assemblea ordinària del Consell d’urbanisme i medi ambient del passat dijous que es traslladarà a les associacions i col·lectius que el formen un resum de les propostes constructores. D’aquesta manera, en la propera assemblea s’elevarà un dictamen sobre com és l’opció seleccionada pels membres del consell.

La Llobella és l’únic espai mínimament urbanitzat que existeix en el tram costaner que voreja la carretera que va de Calp a Moraira. L’oposició i els ecologistes van reaccionar negativament davant l’anunci de l’equip de govern del PP de l’Ajuntament de Benissa d’urbanitzar la zona perquè, entre altres coses, l’alcalde veu desgavellada la seua no edificació ja que aquesta és fruit del consens.

Abancalaments

El valor paisatgístic es deu a la seua escassa urbanització i el caràcter verge i agrícola de la zona. Es tracta d’un espai d’abancalaments de conreus tradicionals com la vinya i l’olivera. A més, un barranc travessa per la part central i desemboca a la mar en la proximitat del qual es troben les poques cases construïdes fins al moment. En aquest sentit, els ecologistes del Runar han demanat a l’ajuntament i altres administracions que insten la Conselleria de Territori i Habitatge per a declarar la zona com a paratge protegit i, d’aquesta manera, evitar la seua urbanització.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?