General

Els partits polítics benissers animen els ciutadans a manifestar-se pel tren

Els grups polítics recolzen la manifestació pel trenEls quatre grups polítics amb representació municipal a l’Ajuntament de Benissa, el PP, PSPV-PSOE, Cibe-Bloc i PSD, han fet una crida aquest matí perquè els ciutadans de Benissa acudisquen dissabte que ve a la manifestació que s’ha convocat a favor del Tren Gandia-Dénia. La cita serà a Dénia a les 17.30h a Torrecremada.

L’Ajuntament de Benissa ha posat a la disposició dels ciutadans uns tiquets de tren gratuïts per anar a la manifestació i que es poden sol·licitar cridant al telèfon de l’ajuntament 965731290. L’eixida amb tren serà el dissabte a les 16.40h i la tornada es podrà realitzar als trens de les 19.00, 19.35 i 20.20h.

A continuació s’exposa el manifest que han llegit els grups polítics durant la roda de premsa celebrada aquest matí:

“UNITS PEL TREN AL 2010 EXIGIM EL TRAM FERROVIARI GANDIA – DÉNIA”

Des de l’any 1974 en què es va desmantellar la línia Gandia – Dénia, les ciutats i els pobles de la nostra comarca han patit un aïllament de comunicacions provocat per la inexistència de transport ferroviari i un insuficient transport públic per carretera. Aquest aïllament és especialment significatiu amb la comarca de La Safor i de la nostra capital, la ciutat de València.

La línia fèrria Gandia – Dénia és un element molt valuós per assegurar el futur desenvolupament de les ciutats i pobles de la nostra comarca, la dinamització de la nostra economia, i el seu lligam amb les comarques veïnes, i a més a més, per promoure el nostre turisme, l’educació, la cultura, i el patrimoni, per si mateixos i com a element estratègic de desenvolupament.

Durant els últims 20 anys han hagut continus anuncis, tant per part de representants del govern espanyol com de la Generalitat Valenciana de la imminent execució de les obres. Seria tediós enumerar-los tots, però per la seua proximitat i actualitat caldria recordar que al febrer del 2007 el govern espanyol i la Generalitat Valenciana es van comprometre a executar les obres de millora de línia Xàtiva – Alcoi i de construcció de la línia Gandia – Dénia, per considerar-les elements bàsics de comunicació de les comarques centrals valencianes.

El passat 14 de juliol de 2009, el president de la Generalitat Valenciana i el ministre de Foment van anunciar una sèrie d’acords en matèria de comunicacions ferroviàries, i entre d’altres, l’elaboració d’un pla de rodalies per al nostre territori, en el qual s’analitzaria el corredor de la costa.

En aquest mateix encontre es va anunciar la signatura d’un protocol de col·laboració per a la modernització de la línia Xàtiva – Alcoi, però ni els representants del ministeri, ni els de la Generalitat Valenciana van fer esment a l’altre projecte vertebrador de les comarques centrals: la línia fèrria Gandia – Dénia. I això que aquesta línia ja compta amb tots els estudis econòmics i de viabilitat favorables i el tram Gandia – Oliva compta amb l’estudi d’impacte ambiental, el projecte constructiu i el consens de les poblacions afectades.

Al passat ple ordinari de novembre del 2009 es va aprovar una moció per unanimitat de tots els grups municipals de l’Ajuntament de Benissa que demanava exigir al govern espanyol i a la Generalitat Valenciana que al pla de rodalies per a la Comunitat Valenciana que s’ha de presentar al gener del 2010 aparega la línia Gandia – Dénia com a primera prioritat amb la conseqüent dotació pressupostària per iniciar les obres del tram Gandia – Dénia i que es desvincularà aquest projecte de qualsevol altre que puga endarrerir la seua urgent execució.

Per tant, tots els grups municipals de l’Ajuntament de Benissa (PP, PSPV-PSOE, CIBE-BLOC i PSD) convidem i demanem a tots els ciutadans i ciutadanes dels nostre poble a participar el pròxim dissabte 30 de gener a Dénia a les 17:30 hores a la manifestació per exigir l’enllaç ferroviari Gandia – Dénia que s’ha convocat des de la Xarxa d’Alcaldes de la Marina Alta.

Manifestació  pel tren Gandia – Dénia
Lloc:
Torrecremada fins el carrer La Via (Dénia)
Dia:
Dissabte 30 de gener del 2010
Hora:
17:30 hores de la vesprada
Lectura del manifest unitàri:
Toni Marí  (artista de Xàbia)
Convoca:
Xarxa d’Alcaldes de la Marina Alta


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?