General

La Marina Alta s’uneix per a reclamar a les Administracions el tren a Gandia

Pel seu interés reproduïm aquesta notícia apareguda al diari LAS PROVINCIAS el 19 de maig de 2009:

Si per cada acte reivindicatiu s’haguera col·locat una travessa, el tren haguera arribat a Dénia ja fa anys. Però, una vegada més, els Ajuntaments de la Marina Alta s’han vist obligats a fer-se escoltar davant les administracions implicades (Conselleria d’Infraestructures i Ministeri de Foment) just ara que sembla que es van a reprendre les negociacions per a impulsar aquesta línia de via ampla entre Gandia i Dénia.

Ahir, la Casa Consistorial de Dénia va reunir els batles de pràcticament tota la Marina Alta, que van acudir a mostrar la seua adhesió al protocol que, en teoria, desenvoluparà la línia ferroviària Gandia-Dénia.

La batlessa de la ciutat, Ana Kringe, va afirmar que en la reunió institucional “es deixa a un costat els partidismes” i plasma “un punt comú que reuneix els representants de més de 200.000 veïns”. Kringe va exigir als governs nacional i autonòmic un “pas real que pose en marxa el projecte del tren”, una reivindicació que “encara que ja és vella segueix sent una necessitat actual que ací mai hem oblidat”.

La batlessa va definir la infraestructura ferroviària com a “eix bàsic de les comunicacions i la manca de les quals fa que la Marina Alta perda competitivitat en àrees com el turisme”.

Segons defensa en acord subscrit per 26 batles, la línia ferroviària entre La Safor i La Marina Alta “ara per ara, constituiria un gran recolzament en la implantació d’un transport públic eficient i sostenible que revertisca en la prosperitat de tots, a més de generar oportunitats de treball i de formació per als nostres joves”.

El document subscrit tant per representants populars, socialistes i nacionalistes, ressenya que en l’anomenada societat de benestar, “considerem que la línia de rodalia és una demanda de la qual tots participem amb l’únic objectiu de contribuir a la prosperitat dels nostres municipis i entitats locals”.

Les signatures dels representants de Xàbia, Calp Teulada, Dénia, Benissa, Pedreguer, Ondara, Gata de Gorgos, El Verger, Xaló, Els Poblets, Orba, Beniarbeig, Alcanalí, Benidoleig, Vall de Laguar, Castell de Castells, Sagra, Murla, Benimeli, La Xara, Dénia, Jesus Pobre i Vall de Laguar, entre d’altres, seran remeses hui a la Generalitat perquè les lliure als responsables del Ministeri de Foment en una reunió prevista.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?