General

Els clubs rotaris de la Marina Alta impulsen un fòrum de debat per a “Compartir Comarca”

Pel seu interés reproduïm aquesta notícia apareguda al diari LAS PROVINCIAS el 5 d’abril de 2008:

El Rotary Club de Xàbia ha ideat un interessant programa per a estrènyer vincles de col·laboració entre els pobles de la Marina Alta.

De moment, “Compartim Comarca” ja ha aconseguit la unió dels rotaris xabiencs amb els seus companys de Dénia, Calp i Teulada-Benissa per a, entre tots, facilitar un lloc de trobada i un canal de comunicació entre les diferents institucions públiques i tots els agents socials i econòmics rellevants de la Marina Alta.

Segons informen des del Rotary Xàbia, es prepararà la celebració d’una sèrie de taules en les quals batles de pobles de la comarca exposen la seua visió sobre el present i el futur comarcal. Un fòrum de debat que esperen siga embrió del projectes mancomunats que es pretén seguisquen en el futur amb caràcter anual.

La presentació de l’esdeveniment “Compartim comarca” se celebrarà dijous que ve al Parador Nacional de Xàbia, a les 20.00, en un acte obert en què s’espera l’assistència de representants d’institucions, associacions, i entitats comarcals. Els rotaris han comentat incidit especialment en que acudisquen persones rellevants del món de la cultura relacionats amb la Marina Alta.

Entre ells estarà l’eminent escriptor Joaquín Borrell, autor de diverses obres literàries relacionades amb la comarca. Entre elles, les novel·les de recreació històrica “Cavall Verd”, i “La Badia de l’últim alè”. Està previst que Borrell, “com a gran coneixedor de la seua història i de la seua gent, parle de la nostra comarca”, en una conferència que servirà de pròleg a la presentació del programa organitzat pel Rotary Club.

L’Hotel La Sella Marriott de Dénia acollirà la següent de les reunions per a “Compartir Comarca”. Serà el dia 16 de maig a partir de les nou del matí i es perllongarà tota la jornada. L’assistència és oberta a tots els interessats, que ja poden posar-se en contacte amb qualsevol dels membres del Rotary Club o als ajuntaments dels seus respectius municipis per a reservar els seus tiquets.

Els integrants dels Rotary Clubs de Xàbia, Dénia, Calp i Teulada-Benissa busquen amb aquesta iniciativa ampliar els àmbits de les societats locals en benefici d’una més àmplia i rica societat comarcal. Actuen “com a institució compromesa amb la societat en què viuen, amb clara vocació de servei a la comunitat” i per això ofereixen el “treball, experiència i ajuda d’una organització social de caràcter internacional amb més d’un segle d’existència”.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?