General

Els batles del sud de la Marina Alta gestionen a Benissa un centre clínic al costat de l’AP-7

“La nostra primera prioritat era aconseguir un nou hospital per a la Marina Alta. Ara que per fi l’Ajuntament de Dénia ha desbloquejat aquestes instal·lacions, volem aconseguir també un segon centre per a la comarca”. D’aquesta forma, els batles de Benissa, Juan Bautista Roselló, i de Teulada, Josep Císcar, ambdós del PP, van subratllar ahir la seua confiança perquè la Conselleria de Sanitat done llum verda a la construcció d’un nou centre hospitalari que atenga les necessitats d’aquestes dues poblacions i de Calp, Benitatxell i la Vall del Pop.

Encara que no hi ha confirmació oficial ni per part dels batles implicats ni de la conselleria, des dels governs de Benissa i Teulada es creu que aquesta infraestructura sanitària és imminent. Roselló va parlar ahir a Levante d’Alacant d’un centre clínic que no tindria llits però funcionaria com a centre de dia i oferiria serveis, com el d’oncologia, consultes especialitzades i fins i tot tractament quirúrgic. “L’objectiu és evitar els milers de desplaçaments diaris que ara mateix han de realitzar els nostres veïns a Dénia”.

El batle de Benissa va assegurar a més que el seu consistori està preparat per a cedir els terrenys quan Sanitat els necessite. “Serà una parcel·la al costat de l’AP-7 i la Nacional 332, que també tinga connexió amb la futura variant. D’aquesta forma -va afegir- tindrà accessibilitat molt fàcil per a tots els habitants del sud de la comarca i de la Vall del Pop”.

Realitzar aquest tràmit administratiu no serà un maldecap per al govern de Benissa. “Nosaltres ja estàvem preparats fins i tot per a acollir el nou hospital de la Marina Alta si l’Ajuntament de Dénia haguera continuat obstaculitzant la construcció d’aquest centre al seu terme municipal. Ara, aquests terrenys segueixen allà”.

No obstant això ni tan sols no hi ha una data perquè les hipotètiques obres pogueren començar. Roselló es va limitar a recordar que “durant molt de temps hem treballat per a aconseguir millorar l’atenció sanitària del sud de la Marina Alta”.

En la mateixa línia, Císcar va assenyalar que “nosaltres no hem renunciat a aconseguir un centre que és prioritari per als nostres pobles. Però per ara no hem rebut cap comunicació oficial de la conselleria i no tenim cap detall oficial del projecte”.

De fet, en la mateixa circumstància es troben els treballadors de l’àrea sanitària de la Marina Alta. Ahir, el president de la Junta de Personal, Artur Royo, va assenyalar a aquest diari que de moment aquest organisme no té constància d’aquest segon hospital a la comarca.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?