General

El PSPV inicia la campanya de recollida de signatures per a l’ampliació de l’hospital i la construcció d’un nou centre

Més de 300 persones donen suport a aquesta iniciativa en menys de 2 hores a Benissa.

Tal com havien anunciat fa un parell de setmanes, les agrupacions del PSPV del sud de la comarca van iniciar el dissabte la campanya de recollida de signatures per a exigir a la Conselleria de Sanitat l’ampliació de l’Hospital Marina Alta i la construcció d’un segon centre hospitalari fora de Dénia. Aquesta iniciativa es va engegar de forma conjunta en les localitats de Benissa, Calp, Teulada, Poble Nou de Benitatxell i els municipis que integren la Vall del Pop (Xaló, Llíber, Alcanalí, etc.). L’objectiu d’aquesta mesura és buscar el recolzament ciutadà i donar suport a les convocatòries i mobilitzacions que puguen sorgir de distintes plataformes cíviques o polítiques. A Benissa, els socialistes van habilitar dues taules enfront de la seu local i van reunir més de 300 signatures en menys de dues hores, aprofitant la celebració del mercat setmanal. Aquesta campanya es desenvoluparà fins Nadal, més o menys, i es remetran totes les signatures a la Conselleria a principis de l’any nou.

Els representants del PSPV insisteixen que el PP ha incomplit amb una promesa electoral i un compromís amb els ciutadans, ja que estaven fets els plans del projecte i s’havien adquirit els terrenys per a l’ampliació de l’hospital comarcal. El cap del llista pel PSPV a Benissa, Juan Crespo, ha indicat que “exigim l’ampliació de Dénia ja, ja que es van gastar un bona quantitat de diners i és necessari descongestionar i acabar amb els problemes de la sanitat”. Crespo considera que la resposta de la gent és “molt positiva, perquè els ciutadans són conscients d’aquesta problemàtica, saben de la necessitat de tot això i la recollida de signatures va molt bé”. En els pròxims dies, els socialistes es desplaçaran fins la zona costanera del municipi de Benissa per a continuar amb aquesta iniciativa i sol·licitar l’ajuda del col·lectiu de residents estrangers.

GESTIÓ I DISTÀNCIA

La campanya ideada pel PSPV contra els plans del conseller de Sanitat, Vicente Rambla, se centra en el model de gestió previst per al segon hospital i les distàncies existents entre els pobles del sud de la comarca i la capital, Dénia. En el primer cas, els socialistes apunten que en una gestió pública prima la labor mèdica, les ocupacions són estables i no hi ha pressió econòmica. Amb la gestió privada, en canvi, els contractes són temporals, hi ha molt de personal en pràctiques, preval la rendibilitat i haurà pacients o malalts de primera i segona classe. En segon lloc, l’increment poblacional de municipis com Calp, Teulada o Benissa i les distàncies amb Dénia són motiu suficient, segons el PSPV, per a construir el segon hospital al sud de la comarca. D’aquesta manera es reduiria molt els temps de reacció en cas d’una intervenció sanitària d’urgència com, per exemple, un infart de miocardi. Ara, l’ambulància triga 50 minuts des de Murla a Dénia, 47 des de Parcent, , 45 des de Calp, 44 des d’Alcanalí, 38 des de Xaló i Llíber, 35 des de Benissa i 30 des de Teulada, segons les dades aportades pels socialistes.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?