General

L’hospital, el Palau Sant Pere i altres qüestions són tractades al plenari

La declaració d’intencions formulada pel conseller de Sanitat, Vicente Rambla, de construir un segon hospital comarcal a Dénia ha sortit a la palestra. PSPV, CIBE-BLOC i PSI han presentat les seves respectives mocions amb un propòsit comú: que el nou centre hospitalari canviï d’ubicació per a atendre al creixement de població de municipis com Calp, Benissa, Teulada, Senija, Llíber, Xaló o Parcent. No ha hagut debat sobre aquest tema perquè el Partit Popular no ha votat a favor de la urgència del mateix i, per tant, no s’ha entrat en el fons de l’assumpte. L’alcalde ha justificat aquesta negativa per la cita que té pendent, conjuntament amb els primers edils de Calp i Teulada, amb el conseller Rambla “per a conèixer, de primera mà, les raons que han motivat a la Conselleria a canviar la seva idea inicial. Una vegada tinguem arguments, actuarem en conseqüència”, segons Roselló.
Per altra banda, el primer edil ha indicat que l’Ajuntament prepararà un plec de condicions tècniques i administratives per a procedir a la concessió d’un servei de crematori en les instal·lacions del cementiri. La gestió pública del mateix servirà de mesura “dissuassiva”, donat el malestar social creat, per a l’empresa que ha projectat l’obertura d’un tanatori-crematori en Pla de Bonaire. Així mateix, l’equip de govern ha anunciat un pla de renovació integral per al parc infantil de la Glorieta de Dolores Piera per a contestar a una moció del PSPV que alertava de les manques en mesures de seguretat i en la qualitat del mateix.
En la sessió plenària, els socialistes han demanat la reprobació pública de la gestió del regidor d’Esports, Paco Montagut, perquè no ha estat capaç de solucionar el problema de les goteres del Palau Sant Pere. Montagut ha subratllat la dificultat de la reparació per motius tècnics però ha negat que no s’hagin pres les mesures pertinents, consultant a diverses empreses i buscant una solució definitiva que s’escometrà en breus dates. Aquesta moció del PSPV no ha prosperat i el mateix ha ocorregut amb altra referida al pla de restauració ambiental, presentat per la Conselleria de Territori i Habitatge, per a la zona cremada per l’incendi del 30 d’agost.
Finalment, el PSI ha alertat de l’actuació d’una promotora urbanística, Grup Santa Ana, que està venent pisos i cases en distintes zones del municipi quan encara no ha entrat en vigor el nou PGOU. “Encara no s’han desenvolupat els sectors d’ordenació i tot això pot acabar sent una situació de risc de tràfic immobiliari”, ha advertit José Antonio Ivars. “Per això,” afegeix, “vam sol·licitar una declaració institucional sobre la situació urbanística d’aquests terrenys, per a coneixement de la població, ja que no és poca la preocupació que aquest tema està provocant entre els veïns


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?