General

Diverses mocions son presentades al plenari: una d’elles propostes per fer compatible l’horari escolar i el laboral

El PSPV ha presentat una proposta en el ple del dimecres perquè els centres educatius disposin d’un servei de reforç per a allargar la jornada escolar dels alumnes i fer-la compatible amb l’horari laboral dels seus pares. Es tractaria de buscar alternatives educatives i d’oci perquè els nens i les nenes romanguessin en les escoles mentre els seus progenitors estan treballant. En la moció dels socialistes sol·liciten la instauració d’aquest servei, que seria sufragat per l’Ajuntament, amb aquest horari: de 8 a 9 hores, de 12 a 13 hores i de 17 a 18 hores. El portaveu del grup, Vicente Cabrera, ha assenyalat que “aquesta proposta va ser recollida per altres partits polítics en la campanya electoral i creiem que és necessària la seva aplicació tal com ja han fet altres centres de la comarca”.
El PSI ha estat l’única formació que ha posat alguna reticència en aquest tema. José Antonio Bañuls ha comentat que allargar la jornada escolar suposa “castigar als nens, carregar-se la seva capacitat de resistència, i al final pot ser que avorreixin l’escola”. És més partidari de reajustar els horaris laborals perquè els pares puguin passar més temps amb els seus fills. CIBE i PP han protegit la moció dels socialistes però serà traslladada a una Comissió Informativa per a un major debat, ja que els dos col·legis públics, Pare Melcior i Manuel Bru, no tenen el mateix horari i cal estudiar cada cas en concret.
Ha prosperat una segona moció del PSPV referida al Pla Hidrològic Nacional (PHN). En ella s’insta al PP de la Generalitat$ Valenciana que defensi els interessos de la comarca de la Marina Alta i es facin els oportuns estudis tècnics perquè l’aigua arribi a poblacions com Benissa, Calp, Teulada, Xàbia, Gata, Dénia, etc., “perquè no vegin el seu futur hipotecat a conseqüència de la falta d’aigua”. Així mateix, a instància dels socialistes, es buscarà una solució al dens trànsit del carrer Escoto en les hores d’obertura i de tancament del col·legi infantil Pare Melcior. Aquest vial és molt estret i existeix cert perill amb la presència dels pares i els nens quan entren i surten de l’escola. Hi ha dues alternatives, limitar el tràfic durant aquestes hores o condicionar un camí paral·lel per l’antic camp de futbol dels pares franciscans.
En la sessió plenària s’ha parlat també d’habilitar en el Centre de Salut i en el propi Ajuntament grups electrògens de reserva per a combatre possibles casos d’apagades elèctriques, com l’ocorreguda el 2 de setembre que va obligar a suspendre el ple i a atendre als pacients del centre sanitari amb piles de bateria i encenedors, segons testimoniatge del portaveu del PSPV, Vicente Cabrera. L’única moció dels socialistes que no ha estat atesa per l’equip de govern es referia a traslladar l’activitat cinematogràfica, teatral i de concerts a la seu universitària o al Centre Parroquial mentre durin les obres del Centre Cultural. L’alcalde, Juan Bautista Roselló, ha dit que això no és possible perquè la màquina de projecció està fixa i no pot moure’s del seu lloc.
D’altra banda, el bar del camp de futbol de La Costa serà demolit a partir del 15 d’octubre dintre del pla de treball dissenyat en les obres de construcció del nou institut. El ple ha acordat la resolució del contracte de concessió d’aquesta explotació, mentre que la Comissió de Govern ha donat llum verda al projecte bàsic i d’execució del nou bar-restarurant redactat per l’empresa Gestió de Projectes Grimandis, S.L., per un import de 224.807 euros i un termini d’execució de 5 mesos. La instal·lació estarà situada entre el camp de futbol i el Palau Sant Pere i l’Ajuntament deurà indemnitzar al propietari actual perquè el termini de la concessió encara no havia acabat.
L’alcalde ha comunicat la liquidació del pressupost de 2002 amb un remanent de tresoreria negatiu de 384.074 euros. Per altra banda, el propi Roselló serà el representant municipal en la MACMA i s’ha procedit a l’actualització de distintes ordenances (EPA, escola de música, activitats esportives, etc.) segons les previsions d’increment de l’IPC.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?