Política

El PSPV acusa a la Conselleria i als alcaldes de Benissa, Teulada i Calp d’haver mentit i enganyat als ciutadans

Alcaldes, portaveus i representants del PSPV dels pobles del sud de la comarca han exposat la seua postura respecte als nous plans de la Conselleria de Sanitat per a la Marina Alta, amb la construcció d’un segon centre hospitalari a Dénia. Els socialistes han acusat directament a la Conselleria de Sanitat i als alcaldes de Benissa, Teulada i Calp de mentir i enganyar a tots els ciutadans de la comarca. I això és així perquè entenen que el PP tenia una promesa electoral i un compromís ferm per a ampliar l’hospital de Dénia i construir un segon centre al sud de la comarca. En la seu del PSPV a Benissa, van comparèixer el dijous davant els mitjans de comunicació membres de les agrupacions de Calp, Luis Serna i Nicolay Pérez; Xaló, María José Mas; Llíber, Juan Bautista Reus i Josep Ordines; Teulada, Juan García; i Benissa, Juan Crespo, Vicente Cabrera i Josefa Grimalt. Tots ells protegits pel secretari comarcal i diputat provincial, Vicente Font, i pel secretari d’Organització, Narcís Fernández. Luis Serna ha assenyalat que la promesa del segon hospital al sud de la Marina Alta va ser difosa a la premsa, davant el personal de l’hospital i fins i tot es van exhibir els plànols del projecte i l’adquisició dels terrenys confrontants a l’actual hospital per a l’ampliació d’aquest. Aquesta declaració d’intencions, insisteixen els socialistes, es va reforçar amb la visita del aleshores conseller de Sanitat, Serafí Castellanos, al·legant buscar terrenys per al segon hospital a Calp i Benissa. Així mateix, els representants del PSPV apunten que tant Javier Morató com Juan Bautista Roselló i José Císcar, alcaldes de Calp, Benissa i Teulada, van oferir als ciutadans, en els seus respectius programes electorals, la construcció d’un segon hospital en aquesta zona. No obstant això, subratlla Serna, després de diversos anys de gestions i promeses, en arribar el moment de l’inici de les obres promeses, el PP anul·la el projecte i presenta un nou que renuncia a tot el promès fins ara. Passaran, insisteix, diversos anys més sense serveis hospitalaris adequats, es mantindran les mateixes distàncies geogràfiques i s’han gastat diversos milions d’euros per res.

INCREMENT POBLACIONAL

Els socialistes reclamen la construcció del segon hospital fora de Dénia basant-se en l’important increment poblacional sofert en municipis com Calp (76’7%), Teulada-Moraira (61’6%) i Benissa (22’1%). Tots ells assumeixen, a més, un fluix massiu de gent en el període estival que, en el cas de Calp, arriba a superar els 130.000 habitants. Per altra banda, descentralitzar el nou centre hospitalari permetria salvar definitivament les distàncies amb la capital comarcal i reduir els temps d’accés, vital en casos de patologies agudes i greus. Per altra banda, el PSPV sol·licita una gestió pública i no privada perquè vam considerar que la salut és un dret i no pot ser un negoci i un instrument de lucre per a uns quants. A més, els socialistes exigeixen garanties en la qualitat del personal sanitari perquè posen en dubte el criteri de selecció del mateix si l’hospital passa a mans privades. Rebutgen que existisquen preferències en la selecció de malalts (els més rendibles) i ens oposem que guanye diners l’empresa privada que gestiona, pagant l’administració pública. Això és un clar desviament del benefici industrial dels recursos públics a empreses privades, va assegurar Serna.

RECOLLIDA DE SIGNATURES

El PSPV iniciarà, de forma immediata, una campanya de recollida de signatures entre els ciutadans per a demanar la construcció d’un segon hospital al sud de la comarca. A més, donarà suport a les mesures i iniciatives que emprenga la Coordinadora per la Defensa de la Salut Pública, tot això amb intenció de pressionar perquè el conseller canvie d’idea. Vicente Cabrera, de Benissa, va assenyalar que l’ampliació del centre de Dénia i la construcció d’un nou en un altre lloc és el més racional en una visió de futur en l’estructuració hospitalària. Per la seua banda, Luis Serna va comentar que no hi ha cap argument de pes per a no fer un segon hospital fora de Dénia. Finalment, el cap de llista del PSPV de Benissa, Juan Crespo, es pregunta quins han estat els criteris que els populars han remenat per a aquest projecte perquè en quatre mesos no han canviat tant les circumstàncies.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?