General

El batle de Calp prefereix que el Tren de la Costa pare a Benissa

Ximo Tur, batle de Calp
Ximo Tur, batle de Calp

El projecte del tren de la Costa es va abordar ahir al ple ordinari de Calp, arran d’una moció d’urgència del PSPV. El portaveu socialista, Luis Serna, va fer extensiva a tots els grups municipals la seua sol·licitud per entrevistar-se amb el Conseller d’Infraestructures, Mario Flores, i reivindicar que la futura estació amb parada del tram del Tren de la Costa Dénia – Alacant es construïsca a la ciutat del Penyal. El Grup Municipal Socialista ja va plantejar sol·licitar aquesta entrevista al ple del passat 14 de maig. Una proposta que va ser recolzada per la resta de grups de l’equip de govern.

Però amb posterioritat el Conseller d’Infraestructures, ha realitzat anuncis públics en els quals no es contempla que el futur Tren de la Costa tinga a Calp una estació amb parada. De fet la proposta tècnica d’Infraestructures situa les possibles futures estacions del tren d’alta velocitat a Dénia i a Benissa, a la Marina Alta.

És per aquest motiu, que els socialistes consideraven prioritari que els grups de l’ajuntament es manifestaren de manera unànime en la celebració de l’entrevista perquè el Conseller conega directament i de primera mà els motius per a l’establiment d’una estació amb parada de la futura línia ferroviària València -Alacant, al municipi de Calp.

Però ahir l’executiu local va decidir que no era urgent aquest debat i el batle, Ximo Tur, va assegurar que des de l’executiu local ja s’estan fent gestions en aquest sentit. Tot i així Tur, va comentar que seria preferible que l’estació amb parada del Tren de la Costa se situarà al terme municipal de Benissa, però prop de Calp.

La moció no va comptar amb el suport del ple, però el PSPV, ja havia avançat que en cas de no aprovar-se, Luis Serna seguirà insistint davant la Conselleria d’Infraestructures perquè la reunió se celebre amb representants del Grup Municipal Socialista.

Aquesta va ser una de les tres mocions plantejades en el ple pels socialistes. També va plantejar una rebaixa dels sous dels polítics i la necessitat de passar per ple per a la seua aprovació el reglament de funcionament de la piscina municipal. Propostes que van córrer la mateixa sort que la de la parada del tren. Un ple en el qual es van viure moments tibants, com sol ser habitual a Calp. Com quan el batle va expulsar del saló de plens el regidor socialista Nicolay Pérez quan aquest li va demanar més respecte en les seues crítiques al Govern.


Comentaris a la notícia

Xavi Ivars

Per fi algú amb una miqueta de sentit comú!


Voleu deixar un comentari a la notícia?