Política

El PP provincial ratifica a Juan Bautista Roselló com a candidat a la batlia

El Comité Electoral Provincial del PP a Alacant ja ha anunciat les candidatures a la Marina Alta que fins ahir estaven pendents de confirmació oficial. Segons un comunicat remès pel coordinador electoral de la comarca, Juan Roselló, l’òrgan del PP provincial va aprovar ahir mateix per unanimitat les candidatures populars de Beniarbeig, Benigembla, Benissa, Benitatxell, Gata de Gorgos, Pego, la Vall d’Ebo, la Vall de Laguar i Xaló.

Entre els noms més destacats de la llista remesa ahir, es troba la dona de l’exbatle de Pego condemnat a 6 anys de presó, Maite Ferrándiz, com a candidata a la batlia en el municipi pegolí. D’aquesta manera, i com ja va avançar Levante d’Alacant, la fins ara regidora d’Iniciativa Independent concorrerà a les eleccions de maig com a candidata del PP a l’ajuntament desplaçant a l’actual president de la corporació, el campsista Carmelo Ortolà. Així, independents i populars concorreran als comicis agafats de la mà, en una única llista. La confirmació oficial de Maite Ferrándiz agreujarà l’enfrontament entre campsistes i zaplanistes en el PP de Pego i fins i tot la marxa del partit del batle, Carmelo Ortolà. De fet, en el Ministeri de l’Interior hi ha registrada una nova formació política independent sota el nom de Ciutadans de Pego-Ciudadanos de Pego creada pel sector afí a Carmelo Ortolà i que rebutja la unió dels populars i dels independents.

Per altra banda, una de les novetats radica en la candidata del PP a l’ajuntament de Gata: Ana María Soler Oliver. Primera dona que va arribar a una regidoria en l’Ajuntament de Gata i militant del PP “de tota la vida”. Però, sobretot, Ana María Soler és membre de l’associació d’afectats de les Sorts, un col·lectiu enfrontat a l’actual batle de Gata, el socialista Pepe Diego.

A Benitatxell, l’actual batle no repetirà i el seu relleu serà una dona, Josefa Ronda. A Benissa, Juan Bautista Roselló serà de nou candidat a la batlia, igual que Antonio Muñoz a Xaló. Nieves Llácer serà la candidata de la Vall d’Ebo, on el PSOE compta amb majoria absoluta i Francisco Luis Gilabert, candidat a la batlia per la Vall de Laguar. El Comité Provincial ha nomenat a Jaime Pérez com a candidat del PP a Beniarbeig i, a Benigembla, Irene Taberner.

Incertesa a Dénia

El pols que mantenen el president de la Generalitat, Francisco Camps, i el president provincial del PP, José Joaquín Ripoll, se segueix amb atenció des de Dénia. Una cosa ja és certa: la candidata del PP a la ciutat és la zaplanista Ana Kringe; però a partir del número 2 la resta de la candidatura dels populars a l’ajuntament de la capital de la Marina Alta pot variar notablement en funció de com concloga la pugna.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?