General

Denuncien que una empresa construeix cases en sòl qualificat com a hoteler

L’empresa Rushcliffe Management Services SL, que està construint 83 apartaments a la zona turística de Montemar, a Benissa, “està cometent un frau en vendre apartaments hotelers a particulars com si foren habitatges privats”, segons va denunciar ahir el PSOE de Benissa. Els socialistes van afirmar que l’Ajuntament de Benissa va atorgar llicència d’obra a aquesta empresa el 16 d’agost per a la construcció del conjunt residencial “Jardines del Montemar” en una zona qualificada per a ús terciari en el Pla General d’Ordenació Urbana (PGOU) mentre que la mercantil està executant una obra per a ús privat.

“Aquesta empresa ha posat a la venda a través d’internet aquests apartaments amb preus que oscil·len entre 180.000 i 267.000 euros i en la seua publicitat no assenyala que el seu ús és hoteler”, va assegurar ahir el PSOE de Benissa. Per tant, els compradors d’aquests apartaments en Montemar podrien ser víctimes d’un frau urbanístic.

A més, els veïns de la zona han enviat al batle de Benissa, Juan Bautista Roselló, una carta en què l’alerten que “al fullet publicitari de la urbanització es contemplen edificacions de 4 plantes d’almenys 11 metres d’altura quan, segons el pla general, les cases a Montemar no han de superar els 7 metres”. Però els veïns també denuncien en l’escrit remès a Roselló que en la documentació del projecte “no es contempla l’evacuació d’aigües residuals”. A més, alerten que “el PGOU no permet aquest tipus d’apartaments a la partida”.

Finalment, els afectats per la urbanització confrontant exigeixen al batle popular que “complisca la seua promesa i no permeta l’execució del projecte” ja que “tenim por que per aquesta densa edificació, la tranquil·litat de tota la nostra urbanització es veja alterada”.

L’ajuntament va concedir la llicència d’obra a la mecantil Rushcliffe Management Services SL en ple mes d’agost pel que els socialistes denuncien que el govern local “està emparant el frau que l’empresa està realitzant als compradors d’aquests apartaments, i més quan els ciutadans desconeixen l’ús hoteler d’aquests i sense que la mercantil tinga cap possibilitat d’obtenir la llicència d’activitat turística”. De fet, la constructora compta amb la llicència d’obra municipal però no amb la d’activitat i, a més, “quan ja estiga construït no hi haurà més remei que donar-li el permís per a apartaments particulars”.

Però, és més, un estudi tècnic municipal va informar “desfavorablement a l’ús sol·licitat per incomplir els usos definits al PGOU per a la zona d’ordenació TER-TER2, en no existir cap relació entre l’ús hoteler i l’ús sol·licitat pel promotor”. El mateix informe alerta que l’empresa ha d’obtenir prèviament a les obres la llicència d’activitat. No obstant això, l’apilament de materials i l’inici dels treballs ja estan en marxa.

També podeu veure la Web de l’empresa


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?