Natura

Denuncien a una empresa de Benissa per l’abocament incontrolat de terra en un barranc del Poble Nou

Una empresa constructora de Benissa ha estat denunciada per abocar terres, de forma incontrolada, en un barranc de las Cumbres del Sol. Els abocaments es troben en una zona verda del sector Kalmias. En un decret del regidor d’Urbanisme i Medi ambient, Vicente Soler, s’ha ordenat la suspensió immediata de l’abocament i la reposició dels terrenys al seu estat original.

Els abocaments van ser denunciats per un particular que es va queixar que l’empresa constructora estava llançant materials que podien contaminar el medi ambient i destruir la natura. Segons va afirmar en la denúncia, els fets es vénen produint des de fa dos anys. Entre altres materials, s’han abocat enderrocs i roques.

Els veïns de la zona han emès un comunicat en què lamenten que “una de les valls més boniques del cim, que s’ha format en milers d’anys amb una longitud de centenars de metres, s’està utilitzant com a abocador i ho estan emplenant amb enderrocs, fins i tot davant de les parcel·les”. A més, denuncien el soroll que produeixen els camions i el núvol de pols que aixequen, el que impedeix que els veïns puguen estar tranquil·lament en les terrasses dels seus habitatges. Molts dels afectats són residents estrangers que han arribat a la costa valenciana per a gaudir del medi ambient, si bé s’han adonat que “a part del sol no ens queda res”. Per això, demanen a les autoritats municipals que no deixen que el paratge s’haja de rebatejar com a “Cumbres de la Contaminación”.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?