Natura

Teulada i Benissa estan entre les ciutats més sostenibles d’Espanya per la seva gestió mediambiental

Dues localitats de la comarca, Teulada i Benissa, estan entre els deu municipis més sostenibles de tota Espanya. Una delegació d’ambdues ciutats es va desplaçar el dimarts fins Madrid per a recollir la Bandera Verda-Ciutat Sostenible, un distinció concedida per la Federació d’Usuaris i Consumidors Independents (FUCI), en col·laboració amb els Ministeris de Sanitat i Consum i Medi ambient. Teulada és la tercera vegada consecutiva que obté aquest guardó, mentre que per a Benissa era la primera ocasió. El regidor de Medi ambient, Jürgen Buschmann, i l’alcalde, Juan Bautista Roselló, respectivament, van rebre la Bandera Verda de mans de les ministres de Medi ambient i Sanitat, Elvira Rodríguez i Ana Pastor.

En el cas de Teulada, la Bandera Verda reconeix els esforços que en matèria mediambiental i de neteja pública i de platges realitza no només l’administració local i el conjunt de ciutadans, ja que la seva col·laboració és fonamental per a aconseguir l’excel·lència ambiental. Per això l’alcalde, José Císcar, agraeix a tots els teuladins i teuladines la seua tasca i conscienciació a favor de la conservació i manteniment del medi ambient. El municipi està immers en el procés d’aplicació de l’Agenda 21 Local en recerca del desenvolupament sostenible de la ciutat. Moltes de les seves línies d’acció van encaminades a la protecció del medi ambient i la conscienciació ciutadana i mantenir la Bandera Verda és símptoma que es va per bon camí.

A Benissa, les actuacions presentades per a accedir a aquest distintiu han estat la clausura de l’abocador de La Solana, la creació de l’ecoparc i del sistema de recollida selectiva de residus, l’engegada de la planta depuradora d’aigües residuals, la implantació d’un servei integral de recollida d’escombraries als 70 quilòmetres quadrats del terme municipal i els contenidors soterrats del Pla de Gestió de Residus. De cara a un futur immediat s’ampliarà el “Dia Groc” de recollida domiciliària de restes voluminoses (setmanalment) i ja s’ha realitzat una auditoria sobre l’estat de les platges i cales per a optar als certificats EMAS i ISO 14001 de gestió i qualitat ambiental.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?