Economia

Una empresa privada construirà un hotel de quatre estrelles en La Fustera

“Benissa-Park” és el nom de l’hotel de quatre estrelles que l’empresa Promomarco XXI, pertanyent al grup Torre Alacant, ha projectat per a la zona de La Fustera, concretament en el cantó entre l’Avinguda del Parador i l’Avinguda de La Marina. El disseny ha estat realitzat per l’arquitecte Celia Domínguez Miranda i tindrà una capacitat per a 150 habitacions, totes amb vistes a la mar. Les especials característiques del terreny escollit per a la seva ubicació, una plataforma circular elevada a pocs metres de la mar, ha condicionat l’estil avantguardista i, al mateix temps, respectuós amb el medi ambient d’aquest hotel en el qual s’invertiran més de 12 milions d’euros.
Aquest complex hoteler es construirà en un solar de 9.400 metres quadrats i la superfície total d’edificació arribarà als 11.700 metres quadrats. L’entrada principal serà per l’Avinguda de La Marina i donarà accés a un gran pòrtic i un vestíbul que actuen com a eix vertebrador de les distintes àrees: serveis, zona residencial, aparcament (amb 100 places), jardí, terrassa, gimnàs, piscina, restaurant, etc. Tot això unit per un passeig per als vianants sense barreres arquitectòniques i adaptat a les persones amb minusvalideses.
L’hotel està organitzat en quatre grans àrees emmarcades dintre de la singularitat pròpia del terreny: la zona d’equipaments per a l’oci, la residencial, la de viles i el gran passeig per als vianants. Les habitacions senzilles tindran una superfície mínima de 23 metres quadrats i una terrassa de 6 metres quadrats. Hi ha reservades també dues habitacions per a minusvàlids de 24 metres quadrats. La zona de viles està formada per quatre “Suites Juniors” “Suite Presidencial”, agrupades en un espai exclusiu amb accés directe des de l’aparcament per a garantir la seva privacitat. El restaurant de 250 metres quadrats estarà en la planta superior per a gaudir de les vistes mentre es menja.
Els promotors d’aquest projecte ja han sol·licitat la corresponent llicència d’obra que podria estar preparada en un termini aproximat de dos mesos. Correspondrà a la Comissió de Govern donar el vistiplau a aquesta actuació que conta amb el recolzament institucional. El termini d’execució de les obres és de dos anys.
La presentació oficial d’aquesta iniciativa es va realitzar el dijous en el Club Nàutic de les Bassetes amb la presència del representant de l’empresa promotora, Francisco Piñera, l’arquitecte redactora, Celia Domínguez, i del regidor de Turisme, David Ivars. Aquest últim va mostrar la seva satisfacció per la realització d’aquest projecte perquè “permetrà completar les places d’allotjament de la nostra ciutat, una de les seves majors manques en aquest moment”. Per altra banda, Ivars va subratllar que el disseny de l’hotel s’adequa amb els paràmetres establerts en el PGOU per a aquesta zona “ja que es tracta d’una construcció de baixa densitat, de grandària mitjana, amb encant i integrada en el mitjà natural”.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?