Natura

L’incendi de Benissa ha arrasat 140 hectàrees i va tindre origen en quatre focus

Pel seu interés reproduïm aquesta notícia apareguda el 30 de juliol de 2000 al diari El País:

A les 12.00 d’ahir va quedar controlat el foc que durant gairebé un dia va arrasar 140 hectàrees de pineda, matorral i brossa a la serra de Bèrnia, en el marge dret de l’autopista A-7, en el terme municipal de Benissa (Marina Alta). El grup d’investigació de causes d’incendis forestals de la Conselleria de Medi ambient ha detectat, en principi, fins a quatre focus distints, tres a l’est i un a l’oest de l’autopista, pel que no descarta que l’incendi fóra intencionat.

Brigades forestals d’Alacant i València van treballar durant tota la nit i la matinada del divendres al dissabte per a extingir el foc. Als mitjans de terra es van unir, a primera hora del matí d’ahir, mitjans aeris de la Direcció General per a la Conservació de la Natura del Ministeri de Medi ambient i del Govern autònom. En les tasques per a sufocar el sinistre han arribat a participar fins a 16 mitjans aeris.

En els dies vinents s’espera tindre una conclusió més aproximada sobre l’origen de l’incendi, que va començar sobre les 16.00 del divendres en el marge dret de l’A-7, en el terme municipal de Benissa.

El divendres es va tallar un carril en cadascun dels sentits de l’A-7, el que va ocasionar importants retencions de vehicles. Les flames van provocar una densa cortina de fum, van motivar el desallotjament de diverses casetes de camp com a mesura de precaució i es van estendre des de les partides de Canelles i Lleus, i la muntanya d’Oltà, on es van originar, fins la serra de Bèrnia.

Els responsables dels treballs d’extinció van témer que el foc es propagara a la zona de la serra de Bèrnia pertanyent al municipi d’Altea, on existeixen habitatges, encara que les flames no van afectar al final aquest emplaçament, informa Efe.

Enllaç
Notícia original


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?