General

Els afectats pel pla del golf afirmen que l’empresa encara compra terrenys

Els propietaris que tenen terrenys en l’àmbit d’actuació del projecte dels 4.700 habitatges, diversos complexos hotelers i dos camps de golf de Benissa van assegurar a aquest diari que “a dia d’avui l’empresa continua comprant propietats” i van qualificar l’actitud de la promotora com de “política demolidora”.

El mateix membre de la Coordinadora per la protecció del patrimoni agrícola va advertir que “els propietaris no estem gens tranquils” ja que “en principi el projecte està rebutjat”.

En relació amb el preu a què la mercantil Benissa Golf SL està comprant els terrenys de la partides de Lleus, Vinyent, Bombí i Benimarraig, el mateix propietari va declarar que “ara estan adquirint les superfícies a 48 euros el metre quadrat”. Aquestes fonts van indicar que anteriorment a la publicitat del pla, l’empresa comprava els terrenys a un preu molt inferior de l’actual: a 12 o 18 euros el metre quadrat.

En una reunió semisecreta celebrada al març entre els representants de l’empresa, el batle, i els portaveus dels grups de l’oposició, la mercantil va assegurar que ja aleshores posseïa 1 milió de metres quadrats. El projecte presentat per Benissa Golf ocuparia 3,6 milions de metres quadrats dels quals 3,2 no són urbanitzables en l’actualitat i haurien de ser requalificats. No obstant, els propietaris afectats pel pla urbanístic també va apuntar que “l’empresa podria comptar ja amb gairebé dos milions de metres quadrats”.

Provisionalitat

“L’empresa no va a parar-se”, va concloure el propietari afectat. El procés de negociació amb la mercantil per part de l’ajuntament ha estat ràpid encara que des de la ciutadania han quedat dubtes. La mercantil va optar per retirar el projecte “de forma provisional” arran de la petició del batle, Juan Bautista Roselló.

Des de les files de l’oposició es va criticar llavors la “provisionalitat” de la retirada i el propi PP va rebutjar el passat dimarts el projecte. A més, el batle va informar que la promotora havia presentat un nou escrit de renúncia -el segon- en l’ajuntament pel qual no es considerava constituïda la societat en el moment en què va ser presentat el programa urbanístic a la notaria i a l’ajuntament.

Els propietaris contemplen la possibilitat de declarar els 3,6 milions de m2 com a paisatge protegit per a evitar la presentació de nous plans encara que el batle s’ha mostrat en contra per considerar-lo perjudicial per als interessos dels afectats.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?