General

Benissa preveu un pressupost de 14,2 milions d’euros de cara a 2018

Nous contenidors soterrats a la Plaça Jaume I
Nous contenidors soterrats a la Plaça Jaume I

Benissa comptarà amb un pressupost de 14,2 milions d’euros de cara al 2018. Una xifra superior a la de l’any passat, de 13,9 milions, on cal remarcar que Benissa manté el seu compromís de complir la regla de despesa de la llei d’estabilitat pressupostària, en el marc d’una gestió responsable dels fons públics.

En aquest sentit, l’Ajuntament de Benissa ja està realitzant gestions per a aprovar els pressupostos de 2018. L’actual situació de govern en minoria suposa que l’equip de Govern haja de consensuar els esmentats pressupostos amb l’oposició.

Fernando López Corsi, regidor d’Hisenda, ha volgut recordar que “els pressupostos de 2017 no es van aprovar per la nul·la voluntat de l’oposició de Benissa, un intent de bloqueig velat al nostre ajuntament, perquè parlem dels pressupostos de tot un ajuntament i de la seua ciutadania, no del govern actual”. El regidor ha afegit que “aquest govern va tindre moltes reunions amb l’oposició i vam treballar en conjunt per aconseguir que ells foren part activa del pressupost. Bloquejar-los parla d’avantposar interessos electorals a interessos de la gent”.

López Corsi ha manifestat que la gestió oberta i col·laboradora de l’equip de Govern continuarà estant pressent a les ja iniciades reunions, destacant que el projecte de Govern del Canvi ha seguit endavant malgrat la decisió de l’oposició de no facilitar els avanços per a aconseguir l’aprovació dels pressupostos de 2017. “Aquest bloqueig està a la vista que no ha funcionat, perquè treballant intensament amb els pressupostos de 2016 hem aconseguit estalviar 400.000 euros en despeses que feia el PP, i amb això fer un gran pla d’inversions de més de mig milió d’euros per a Benissa amb obres que en la seua major part estan acabades. I anem per més”.

El titular d’Hisenda ha explicat, a més, que el procés de regulació de les places de treball de l’equip humà de l’Ajuntament és fonamental per a continuar amb la reorganització de les estructures funcionals de l’Ajuntament: “Ara estem en un procés intern de RPT, que és regular les places dels treballadors de l’ajuntament, una cosa que el PP no havia fet durant la seua gestió, el que redundarà en acabar en injustícies històriques als treballadors i treballadores municipals. Volem tancar eixe procés per a pressupostar-lo i aprovar els pressupostos de 2018, comptant en la participació activa i bona voluntat de l’oposició, tenint en compte que representen una gran part de la societat benissera”.

Igualment, Fernando López Corsi ha volgut eixir al pas d’algunes declaracions del PP local, aclarint que “és absolutament fals i malintencionat dir que no anem a fer inversions. En aquest 2018 estimem destinar una quantitat d’inversions semblant a la de 2017. Convé recordar que el PP de Benissa continua perdent credibilitat, ja que també van estar tot el 2017 anunciant que pujaríem els impostos, cosa que s’ha demostrat absolutament falsa”.

Finalment, el regidor ha volgut posar exemples de la gestió duta en aquests 11 mesos en matèria d’inversions, assenyalant que el nou govern “està demostrant amb fets i no paraules buides, que sense pujar impostos i fent una gestió econòmica responsable i eficient es poden fer nombroses inversions, com, per destacar algunes; el soterrament dels contenidors a la plaça, els banys al Parc Dolors Piera (que s’instal·laran en les pròximes setmanes), la reparació als vestidors del camp de futbol, l’inici de la museïtzació de la Sala del Consell, la millora en eficiència energètica al Pla de Carrals i Bonaire o el pla local d’ocupació, entre d’altres, que ha donat treball a sis benissers que estaven en l’atur”.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?