General

Benissa posa en marxa l’11é Concurs de vins elaborats de forma artesanal

Camp de moscatell (foto del flickr de charlifuster)
Camp de moscatell (foto del flickr de charlifuster)

L’onzé Concurs de Vins de Benissa està ja en marxa. L’Agència de Desenvolupament Local AFIC-Creama ha obert el termini per recollir les ampolles i presentar els vins de l’anyada de 2010 elaborats amb tècniques artesanals.

Segons van explicar ahir des de Creama, les bases especifiquen que no s’admeten vins rosats i el brou ha d’estar elaborat amb les varietats autòctones de raïm com són la Garnatxa Negra o Giró, Garnacha Tintorera, Bobal, Tempranillo, Monastrell, Merlot, Cabernet Sauvignon, Syrah, Pinot Noir o Petit Verdot).

La principal novetat d’enguany és que s’admetran també vins blancs que hauran d’estar elaborats amb raïm de moscatell, monastrell blanc, malvasia o merseguera. La fermentació ha d’estar acabada amb absència de gas carbònic. El vi ha de ser d’elaboració pròpia, és a dir, no s’admeten vins de compra ni aquells en els quals haja participat en la seua elaboració un enòleg o un professional.

Els afeccionats que vulguen participar han de retirar els dos envasos per embotellar el vi a concurs en les oficines de Creama, al carrer Escoto. La presentació d’un altre tipus d’ampolles o taps serà motiu d’exclusió. Cada ampolla portarà una etiqueta idèntica on figurarà el nom i cognoms, el DNI i el domicili. Hi ha d’indicar també la partida rural en la qual s’ha recollit el raïm. Les inscripcions estan obertes fins el 3 de març, a les 14.00. Les ampolles han de presentar-se en el moment de la sol·licitud d’inscripció.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?