General

Convoquen el IX Concurs de Vins, emmarcat en la II Mostra Gastronòmica

La Regidoria de Foment i Promoció Econòmica organitza un any més el IX Concurs de Vins corresponent a “l’Anyada 2008” i que se celebrarà emmarcat en la II Mostra Gastronòmica de Benissa, organitzada juntament amb la Regidoria de Turisme i que tindrà lloc el cap de setmana del 6 al 8 de març.

El termini per a concursar finalitza el dijous 5 de març a les 14.00, i les inscripcions es formalitzaran a l’oficina de CREAMA, situada al carrer Escoto. Les bases del concurs especifiquen que el raïm ha de ser plantat i collit i al terme municipal de Benissa. Es tracta d’un concurs de vi negre referit a la collita de 2008 i, per tant, no s’admeten vins rosats. A més, els brous han d’estar elaborats amb raïm de varietats autòctones, és a dir, garnatxa negra, garnatxa tintorera, boval o ull de llebre. La fermentació ha d’estar finalitzada amb absència de gas carbònic. Així mateix, el vi ha d’estar elaborat pel propi responsable de la collita i no s’admeten vins comprats.

Els concursants hauran de presentar dues ampolles Standart Bordeleses de vidre verd de 75 cl amb una etiqueta identificativa en la qual s’indicarà el nom i cognoms, DNI, domicili, la partida on s’ha collit el raïm, la varietat i el lloc de producció del vi. El tast tindrà lloc el diumenge 8 de març al Centre d’Art Taller d’Ivars a partir de les 10 del matí. El tast s’efectuarà per un comitè integrat per un mínim de cinc persones triades entre els professionals de l’hostaleria, viticultors, tastadors, enòlegs i especialistes en vins. Es lliuraran tres trofeus i tres premis de 150, 100 i 50 euros.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?