General

El Creama celebra una fira i un concurs de tast de vins

Una de les vies d’acció del Consorci per a la Recuperació Econòmica i de l’Activitat de la Marina Alta (CREAMA) és la promoció i la difusió dels productes agrícoles autòctons. En aquest sentit, Benissa serà la seu la propera setmana de la segona Fira del Vi, una convocatòria que inclou la sisena edició del Concurs de vins de Benissa. La fira i el concurs estan organitzats per l’Ajuntament de Benissa, el CREAMA i el Museu del Vi Llegat de Bacchus, de Xaló.

La Fira del vi se celebrarà el dissabte 8 i el diumenge 9 d’abril a la planta baixa del centre cultural de Benissa. Aquesta iniciativa inclou una exposició de brous de productors i cellerers de la zona i una xerrada sobre un tema relacionat amb la fabricació del vi. A més, la sisena edició del concurs de vins locals està oberta a la participació de tots els veïns que elaboren vi mitjançant tècniques artesanals. El termini per a concursar està obert fins al divendres 7 d’abril, a les 14 hores, i les inscripcions es formalitzen a l’oficina del CREAMA, situada al carrer Escoto.

Les bases del concurs especifiquen que el raïm ha de ser plantat i recollit dins del terme municipal de Benissa. Es tracta d’un concurs de vi negre de la collita de 2005 i, per tant, no s’admeten vins rosats. A més, els brous han d’estar elaborats amb raïm de varietats autòctones, és a dir, garnatxa negra, garnatxa tintorera, boval o tempranillo. La fermentació ha d’estar finalitzada amb absència de gas carbònic. Així mateix, el vi ha d’estar elaborat pel propi llaurador i no s’admeten vins comprats.

Cadascun dels participants presentarà dues ampolles de vidre verd de 75 cl amb una etiqueta identificativa i tancades amb un tap de suro. A més, a l’efecte de comprovació, s’indicarà també en l’etiqueta la partida o partides on s’ha collit el raïm, les varietats i la ubicació del cup on s’ha produït. Es farà una preselecció de tots els vins presentats a concurs i passaran a la següent fase un màxim de trenta brous. La cata s’efectuarà per un comitè integrat per un mínim de cinc persones triades entre els professionals de l’hostaleria, viticultors, tastadors, enòlegs i especialistes en vins. El jurat puntuarà els vins d’1 a 10 punts i els cinc millors competiran en el tast final.

Els vins guanyadors superaran totes les fases del tast (visual, olfactiu i gustatiu) i es lliuraran tres trofeus i premis de 150, 100 i 50 euros. La cata tindrà lloc el diumenge 9 d’abril, a les 10 hores, a la planta baixa del centre cultural de Benissa.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?