General

Benissa planteja signar un nou conveni que evite la marxa de la Guàrdia Civil

Un vehicle de la Guàrdia Civil a Benissa
Un vehicle de la Guàrdia Civil a Benissa

L’Ajuntament de Benissa planteja la signatura d’un nou conveni amb el Ministeri d’Interior que evite la marxa de la Guàrdia Civil del municipi. El batle, Arturo Poquet, confirma que s’ha oferit a la Subdelegació de Govern una nova parcel·la situada al Pla de Carrals, on edificar un nou quarter que permeta donar continuïtat al servei de seguretat ciutadana que ofereix l’institut armat a la localitat.

Cal recordar que en el ple del passat mes de març es va aprovar per unanimitat de tota la corporació, rescindir el conveni que s’havia signat entre l’ajuntament i la Subdelegació de Govern, l’any 2006, amb la intenció de dotar a Benissa d’un nou quarter de la Guàrdia Civil. Aquesta decisió estava justificada després d’haver-se superat els terminis d’execució establits en l’acord sense haver-se complit els requisits marcats en aquest. Amb la rescisió de l’acord l’ajuntament reclamava la parcel·la cedida al Ministeri per a la construcció del nu quarter que l’executiu ha previst destinar ara a un nou camp de futbol 8, en l’ampliació de la zona esportiva del municipi.

Des de llavors s’han mantingut diverses reunions amb els responsables de la Guàrdia Civil per a buscar una solució a l’actual situació. L’ajuntament està disposat a cedir una nova parcel·la, pròxima a la que es va oferir en un primer moment, i amb característiques molt semblants, perquè en ella s’alce el quarter.

El batle remarca que per a l’executiu local és molt important mantindre el servei de la Guàrdia Civil pel que es farà, assegura, tot el possible per a evitar la marxa de la Benemèrita. El batle reconeix el destacat paper d’aquest cos de seguretat, especialment en aquests temps de pandèmia i insisteix que no està en els seus plans deixar que la guàrdia civil abandone el municipi.

Un altre dels apartats del conveni signat el 2006 imposava el compromís a l’ajuntament d’oferir cases als afectius de la Guàrdia Civil durant el temps que es prolongaren les obres del nou quarter. Després de l’aprovació de rescindir el conveni, aquest apartat també hauria de quedar invalidat. Arturo Poquet explica que en les reunions mantingudes aquestes últimes setmanes amb responsables de la Guàrdia Civil, se’ls ha trasllat que siga el Ministeri d’Interior el que assumisca les despeses que suposen aquestes cases, que fins ara sufragaven les arques municipals.

Les negociacions continuen, l’última de les reunions va tindre lloc el dilluns d’aquesta setmana, i la setmana que ve se celebrarà una nova trobada per a anar perfilant els detalls del futur conveni a signar amb el Ministeri d’Interior i que establisca les bases perquè la Guàrdia Civil continue prestant els seus serveis a Benissa.

Pel seu interés hem reproduït aquesta notícia apareguda el 5 de maig de 2021 a la web de Ràdio Litoral.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?